ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Περιπολικό συνόδευσε μαθητή στις Πανελλαδικές λόγω κυκλοφοριακού χάους

Πρωτοφανής επιχείρηση στήθηκε σήμερα το πρωί (08/-6/2026) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου ένας μαθητής να καταφέρει να φτάσει εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, παρά το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατούσε στην Περιφερειακή Οδό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης στον STATUS FM, η κατάσταση στους δρόμους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να εγκλωβιστούν στην κίνηση κατά τη μετάβασή τους προς τα εξεταστικά κέντρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία, παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης. Αν και οι περισσότεροι μαθητές κατάφεραν να φτάσουν την τελευταία στιγμή, υπήρξε μία περίπτωση μαθητή από τη Δυτική Θεσσαλονίκη που παρέμενε ακινητοποιημένος στην Περιφερειακή και κινδύνευε να χάσει την έναρξη της εξέτασης.

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρχές. Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε στο σημείο, άνοιξε δρόμο μέσα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τον οδήγησε στο εξεταστικό κέντρο. Ο μαθητής έφτασε λίγα μόλις λεπτά πριν από την έναρξη της διαδικασίας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται παράλληλα σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για κάθε ενδεχόμενο.

«Κάναμε τα πάντα για να μη χάσει ούτε ένας μαθητής την εξέταση», τόνισε ο κ. Κόψης, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία των υποψηφίων και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Πηγή: thestival gr