Uncategorized ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Φυλακές Νιγρίτας: Έρευνα σε κελιά – Εντοπίστηκαν ψηφιακά μέσα και σημειώσεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες, κατόπιν αξιοποίησης αξιοσήμαντων πληροφοριών, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και με τη συνδρομή του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων. Οι έρευνες διεξήχθησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε κελιά κρατουμένων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Οκτώ (8) συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB),
  • Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων,
  • Ένα εκτυπωμένο φύλλο χαρτιού,
  • Μία κάρτα μνήμης,
  • Δύο κάρτες SIM.

Τα ευρήματα ενδέχεται να συνδέονται με ποινικά αδικήματα και ήδη σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για περαιτέρω αξιολόγηση.