ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΕΡΡΕΣ

Η άποψη των προπονητών των Σερραϊκών ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την διακοπή

Πέρασαν μερικές ημέρες από τότε που ανακοινώθηκε και επίσημα το τέλος των πρωταθλημάτων. Το Serressport  κάνοντας ένα πολύ καλό ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τους προπονητές των Σερραϊκών ομάδων (Γ.Σ Σέρρες,Ορφέας,Ρούπελ, Ηράκλεια,Α.Ε.Σ) και ζήτησε την άποψη τους σχετικά με την διακοπή των πρωταθλημάτων και τον προγραμματισμό ενόψει της νέας χρονιάς.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στους προπονητές ήταν τα εξής:

1) Τι σημαίνει πρακτικά η διακοπή του πρωταθλήματος για την ομάδα τους.

2) Κατά πόσο επηρεάζεται ο σύλλογος ενόψει της νέας χρονιάς.

Ας διαβάσουμε τι δήλωσαν.

 

Γιάννης Μπουτάκογλου: “Στην φάση αυτή το πρώτο μέλημα είναι η υγεία όλων και να μπορέσουμε να κάνουμε ότι πρέπει για να περάσουμε και αυτή την περιπέτεια. Η διακοπή του πρωταθλήματος μας στεναχώρησε διπλά, γιατί είμαστε μακριά από αυτό που αγαπάμε και γιατί δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στο γήπεδο, που δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

Η νέα χρονιά είναι κάτι που περιμένουμε όλοι μας με αγωνία για το τι θα γίνει, αλλά και σε ποια κατηγορία θα μας βρει. Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα μπορούμε και εμείς να πάρουμε καλύτερα κάποιες αποφάσεις. Το όνο βέβαιο είναι πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί όπου και να μας βρει η επόμενη χρονιά”.

Χρήστος Γκαβανόζης: ” Όλο αυτό που βιώνουμε, με την διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι κάτι πρωτόγνωρο (σίγουρα δεν είναι κάτι καλό!), αλλά προέχει η υγεία όλων. Ελπίζω και εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο και να επανέλθουμε όλοι στους φυσιολογικούς – αθλητικούς – μας ρυθμούς. Τώρα ειδικά για την ομάδα μου από την καθημερινή προπόνηση οδηγηθήκαμε στην πλήρη αποχή και αυτό με στεναχωρεί και σίγουρα θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την εξέλιξη των νεαρών μας αθλητών.

Για την νέα σεζόν σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο των τριών προηγούμενων χρόνων (προώθηση νεαρών αθλητών από τα τμήματα υποδομής), οπότε δεν ξέρω αν το γενικότερο κλίμα θα επηρεάσει την λειτουργία της ομάδος (εφόσον φυσικά μας επιτραπεί να προπονούμαστε κανονικά)”.

Νίκος Κηρύκος: ” Όσον αφορά την ομάδα του Ρούπελ δεν αλλάζει κάτι ως προς την τελική κατάταξη, καθώς είχαν απομείνει τρία παιχνίδια για την λήξη της κανονικής περιόδου (5η θέση). Η υγεία όλων είναι πάνω από όλα και ελπίζω να τελειώσει σύντομα όλο αυτό.

Θεωρώ ότι οι παίχτες επηρεάζονται περισσότερο, καθώς η διακοπή-αποχή από τις προπονήσεις είναι πολύ μεγάλη, αλλά προέχει η υγεία. Όπως και να έχει, πιστεύω ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει τις κινήσεις, που έχει ως στόχο”.

Σταύρος Ιωσηφίδης: ” Καταρχάς προέχει η υγεία, οπότε συμμεριζόμαστε τις απόψεις των ειδικών. Εμείς σαν ομάδα έχοντας στο ρόστερ μας αρκετούς μαθητές λυκείου είχαμε προβλήματα στελέχωσης των προπονήσεων και των αγώνων λόγω των πανελληνίων, που ερχόταν. Οπότε για εμάς η χρονιά είχε τελειώσει νωρίτερα κατά κάποιο τρόπο.

Τώρα, όσον αφορά την νέα χρονιά πιστεύουμε λόγω της συγκεκριμένης στελέχωσης του ρόστερ παρουσιάσαμε κάτι διαφορετικό, το οποίο αγκαλιάστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες και δεχτήκαμε σχόλια επιδοκιμασίας για την κίνηση μας αυτή. Ο φόβος λόγω του Covid-19 θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα ρόστερ όλων των ομάδων και σίγουρα δεν θα μας αφήσει απ’έξω. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με την διοίκηση, καθώς το τοπίο είναι θολό και επίσης η επικείμενη αναδιάρθρωση είναι κάτι που θα επηρεάσει επίσης την πλειοψηφία των ομάδων. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές και τις οικογένειες τους υγεία, καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις σε όλους τους μαθητές και καλή αντάμωση στα γήπεδα με φίλους και αντιπάλους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες”.

Νίκος Μάντζιος: ” Η διακοπή του πρωταθλήματος επηρεάζει σημαντικά όλους τους αθλητές του αγωνιστικού τμήματος. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας και η μεταβατική περίοδο από όσο όλα δείχνουν θα είναι 6 μήνες. Θέλει απαραίτητη προσοχή στην επανένταξη των αθλητών και απαραίτητο είναι να συνειδητοποιήσουν οι αθλητές να δουλέψουν ατομικά όσο περισσότερο μπορούν για να είναι έτοιμοι όταν επιστρέψουν στο γήπεδο, ώστε να αποφύγουν πιθανούς τραυματισμούς.

Ο σχεδιασμός του συλλόγου για την νέα χρονιά εξαρτάται άμεσα με την λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Το σημαντικό είναι όλοι οι αθλητές σε όλες τις ηλικίες να επιστρέψουν υγιείς, ώστε να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπάνε”.

 

Πηγή: Serressport.gr

Φωτο πηγή: anexartitos.gr