Uncategorized

Τι συμβαίνει με την διαφήμιση της ΚΕΔΗ Σερρών; – Ανακοίνωση Serres24.gr

Το Serres24.gr αισθάνεται την ανάγκη να αναφερθεί στην υπόθεση, σχετικά με την διαφήμιση των παιδικών σταθμών ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ του δήμου Σερρών.

Το όλο θέμα ξεκίνησε με την απευθείας ανάθεση διαφημιστικού κονδυλίου σε ιδιωτική εταιρεία, για την προβολή των παιδικών σταθμών ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ στα μέσα ενημέρωσης. Τηλεοράσεις, Ραδιόφωνα, και Ιστοσελίδες.  Συγκεκριμένα στον Κωνσταντίνο Βέρρο, υπηρεσίες οργάνωσης εκδηλώσεων.

Να διευκρινίσουμε εδώ, πως πρόκειται για νομότυπη ανάθεση, αλλά προκύπτουν ερωτηματικά.

Πως και γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ιδιώτης.

Πόσο είναι συνολικά το ποσό που διαχειρίζεται.

Πως έγινε η επιλογή των ΜΜΕ, από ποιον, με τι κριτήρια και ποιο είναι το ποσό για το κάθε ΜΜΕ χωριστά και τέλος ποιο το ποσό που εισπράττει η ενδιάμεση εταιρία (Βέρρος).

Ακόμη, γιατί μια διαδικασία που θα μπορούσε να κάνει η ίδια η ΚΕΔΗΣ, την αναθέτει σε ιδιώτη, μεγαλώνοντας έτσι το τελικό ποσό που θα δαπανήσει, καθώς θα πρέπει να πληρωθεί και ο μεσάζων. 

Θελήσαμε να έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τους εμπλεκόμενους. Δηλαδή την εταιρεία Βέρρος και την ΚΕΔΗΣ.

Σε email που ανταλλάξαμε με την εταιρεία( υπηρεσίες οργάνωσης εκδηλώσεων Βέρρος) και την κ. Φανή Ασπογαλή, μας παρέπεμψε στην κ. Κατερίνα Πολυχρονίδου με το τηλέφωνο της. Ζητήσαμε το email της υπεύθυνης για να υπάρχουν γραπτά τα όσα θα μας πουν, διευκρινίζοντας τους, πως διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και θα πρέπει να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση από μέρους τους και διαφάνεια. Δεν ξέρουμε αν αυτό τους θορύβησε, αλλά ακόμη περιμένουμε το email της υπεύθυνης.

Απευθυνθήκαμε επίσης στην πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθη Παλάζη, η οποία μας είπε να καταθέσουμε γραπτώς το αίτημα, με τις ερωτήσεις μας στην ΚΕΔΗΣ.  Μια κωλυσιεργία δηλαδή, για να απαντήσουν στα αυτονόητα. Σε αυτά που πρέπει και είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Εκτός αν θέλουν να κερδίσουν χρόνο. Άραγε γιατί;

Επειδή λοιπόν η δημοτική αρχή Σερρών και στην προκειμένη περίπτωση η ΚΕΔΗΣ, δαπανούν χρήματα των δημοτών, και όχι δικά τους, καλό θα ήταν να έχουμε και εμείς και οι πολίτες, πλήρη ανάλυση των πεπραγμένων.

Να θυμίσουμε εδώ, πως η εταιρεία Κ. ΒΕΡΡΟΣ διαχειρίζεται και σαιτ, το οποίο με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Σερρών στις 30 Μαρτίου, χρηματοδοτήθηκε με 2.000 ευρώ για προβολή ωριαίου τηλεοπτικού!!! προγράμματος (σύμφωνα με την απόφαση) για τον κορωνοϊό, χωρίς να διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό.  Διαχειριστής της τότε καμπάνιας και πάλι με απευθείας ανάθεση, ήταν ο Κ. ΒΕΡΡΟΣ. Δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ή μάλλον Κώστας.

Το αίτημα μας πάντως όπως ζήτησε η κ. Παλάζη, απεστάλη ήδη με email στη ΚΕΔΗΣ στις 24 Αυγούστου και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε γραπτώς, τις σαφείς απαντήσεις τους.

Τέλος, το Serres24.gr, παρότι ΕΙΝΑΙ στη λίστα των ΜΜΕ που εισπράττουν από την διαφήμιση, εν τούτοις, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ αποδεχόμαστε την εντολή και τα χρήματα τα χαρίζουμε στους υπαλλήλους της εταιρείας των “απευθείας αναθέσεων” και δη στην “υπεύθυνη”, το email της οποίας δεν μας δόθηκε ποτέ. Όσο για την ενημέρωση των πολιτών θα την κάνουμε δωρεάν.

Αυτό που ζητούμε, είναι να δοθούν, η λίστα “ΚΔΑΠ-ΒΕΡΡΟΥ” και οι απαντήσεις στα ερωτήματα, για να βγάλει ο κάθε πολίτης τα συμπεράσματα του.

Φυσικά, μετά τις απαντήσεις τους, θα επανέλθουμε.

Serres24.gr

Υ.Γ1. Μέχρι σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου, 4 ημέρες δηλαδή μετά και η κ. Παλάζη και η εταιρεία Κ. Βέρρος, ΔΕΝ απάντησαν στις ερωτήσεις που καταθέσαμε γραπτώς στην πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν απαξιώνουν τους πολίτες, τα χρήματα των οποίων διαχειρίζονται.

Υ.Γ2.  Για την ανάθεση αυτή, είχε γράψει και το serreslife.gr στις 31 Ιουλίου και αναρωτιόνταν “γιατί σπαταλά τα χρήματα της ΚΕΔΗΣ η κ. Παλάζη”  και συνόδευε το άρθρο με την παρακάτω φωτογραφία. Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ