Uncategorized

Σέρρες: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα κορωνοϊού;

Είναι γεγονός πως ο νομός Σερρών έχει να καταγράψει επίσημα κρούσμα κορωνοϊού αρκετές ημέρες.

Συγκεκριμένα από τις 7 Σεπτεμβρίου όταν είχε καταγραφεί 1 κρούσμα. Από τότε η λίστα του ΕΟΔΥ για το νομό Σερρών είναι κενή.

Όμως είναι γνωστό, ότι εχθές 16 Σεπτεμβρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο των Σερρών και μάλιστα το τμήμα στο οποίο δίδασκε, έκλεισε για 14 ημέρες και ο ίδιος έχει τεθεί σε καραντίνα κατ οίκον, βάσει του πρωτοκόλλου που εφαρμόζετε σε τέτοιες περιπτώσεις. Σχετικές δηλώσεις έγιναν και από τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών Γιάννη Καραβασίλη όσο και από τον νομίατρο Αναστάσιο Αναστασιάδη.

Το συγκεκριμένο κρούσμα δεν καταγράφηκε ούτε εχθές αλλά ούτε και σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα σε σημερινή συνέντευξη του, ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης αναφέρει ότι «Στις εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό ή μαθητή, σύμφωνα με την συνολική εικόνα που έχει από τους τοπικούς διευθυντές η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.» 

Επομένως γεννάται το ερώτημα, τι έγινε με το κρούσμα του εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της πόλης των Σερρών που μέχρι στιγμής δεν το είδαμε πουθενά καταγεγραμμένο.