Δήμος Σερρών: Αισθητικές παρεμβάσεις 1,1 εκατ. ευρώΠαρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,15 εκατ.ευρώ θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΣΒΑΑ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2020». H δημοπράτηση για τα «Έργα αστικής αναζωογόνησης Δήμου Σερρών(Φάση 1)» εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 27ης Ιουλίου 2020.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανάπλαση της οδού Ερμού, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία Ελευθερίας και τη δημιουργία παιδικής χαράς επί των οδών Δημογερόντων και Ν.Νικολάου. Σημειώνεται ότι η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών υποβλήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2017 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4,719 εκατ.ευρώ.

Πιο αναλυτικά,

στην οδό Ερμού θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση των πεζοδρομίων από τη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Βασ. Βασιλείου και θα τοποθετηθούν νέοι ιστοί και φωτιστικά σώματα LED. Με την υλοποίηση του έργου τα πεζοδρόμια θα ενοποιηθούν αισθητικά με την οδό Κ.Καραμανλή, θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα της οδού Ερμού καθώς και η κίνηση των πεζών, ενώ θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου.

Παράλληλα με την ανάπλαση θα γίνει η υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ με κονδύλια του Δήμου Σερρών και εκτός συμβατικών υποχρεώσεων του έργου.

Στην πλατεία Ελευθερίας, θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα με νέα τεχνολογίας LED καθώς εξαιτίας παλαιότητας δημιουργούνται προβλήματα τόσο ασφάλειας των πολιτών όσο και φωτισμού. Επίσης, θα τοποθετηθούν ενδοδαπέδια φωτιστικά σώματα για να αναδειχθούν σημεία της πλατείας.

Επιπλέον, επί των οδών Δημογερόντων-Ν.Νικολάου θα δημιουργηθεί μία νέα παιδική χαρά, σύμφωνα με τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού.

 Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.