ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητούν στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Οφρύνιο

Επιστολή-Αίτημα του Συλλόγου «Η Παραλία», προς την 4η ΥΠΕ για την σωστή και πλήρη λειτουργία του Π.ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥΖΛΑΣ που αφορά σε χιλιάδες Σερραίους που έχουν παραθαλάσιες κατοικίες στην περιοχή.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους 13 βουλευτές των νομών Σερρών-Καβάλας-Δράμας, στους 3 Αντιπεριφερειάρχες Σερρών- Καβάλας- Δράμας καθώς και στον Δήμαρχο Παγγαίου, για γνωστοποίηση και επίλυση του χρόνιου και σοβαρού προβλήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Σας γνωστοποιούμε με λύπη αλλά και μεγάλη ανησυχία, οτι οι ανάγκες Ιατρικής κάλυψης των κατοίκων και παραθεριστών της παραλιακής ζώνης Οφρυνίου- Ορφανίου-Κάριανης Καβάλας,  δεν εξυπηρετούνται αποτελεσματικά.

Δυστυχώς  το ΠΠΙ της Τούζλας που ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 2013 και αποτελεί κτιριακό κόσμημα, δεν είναι ούτε επαρκώς στελεχωμένο με Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ούτε και σωστά εξοπλισμένο για να καλύψει τις  μεγάλες ανάγκες των 5.000 κατοίκων όλο τον χρόνο και ειδικότερα τους θερινούς μήνες οπότε και 20πλασιάζονται.

Συγκεκριμένα με  Απόφαση της 4ης ΥΠΕ από το 2019, ΜΟΝΟ τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχει καθημερινά Ιατρός και ΜΟΝΟ τα πρωινά, ενώ όλη την επόμενη χρονιά υπάρχει Ιατρός ΜΟΝΟ τα πρωινά της Δευτέρας!
Εάν προστεθεί και το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει όλο τον χρόνο ΚΑΝΕΝΑ διανυκτερεύον Φαρμακείο σε όλη την παραλιακή ζώνη, γίνεται προφανές ότι οι περί τους 100.000 κάτοικοι, παραθεριστές και επισκέπτες, ζουν σε μόνιμη ανασφάλεια για την υγεία τους, αφού:

α) το κοντινότερο Κέντρο Υγείας (Ελευθερούπολης και Μαδύτου) αλλά και το εφημερεύον Φαρμακείο είναι σε απόσταση 45 (!!) χιλιομέτρων
β) δεν υπάρχει Ασθενοφόρο στο ΠΠΙ Τούζλας  και
γ) τα καταγεγραμμένα έκτακτα περιστατικά υγείας από ασθένειες και ατυχήματα είναι πυκνά κάθε χρόνο.

Ως Σύλλογος με εκατοντάδες εγγεγραμμένα μέλη, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας γι’ αυτή την κατάσταση και ΖΗΤΑΜΕ:

1) Στελέχωση του ΠΠΙ Τούζλας με μόνιμο Ιατρικό προσωπικό
2) Τοποθέτηση Γενικού Ιατρού ΟΛΟ το 24ωρο, τουλάχιστον για τους τρείς  τουριστικούς  μήνες (Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο)
3) Ενίσχυση του βασικού Ιατρικού εξοπλισμού του ΠΠΙ ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα επιτόπου έκτακτα σοβαρά περιστατικά
4) Ύπαρξη Ασθενοφόρου την θερινή τουλάχιστον περίοδο
Αναμένοντας τις ενέργειές σας»

Με τιμή
για τον Σύλλογο «Η Παραλία»