Χωρίς κατηγορία

Ξεκινούν αύριο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες, φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν 2-14 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως τα εμπορικά καταστήματα της χώρας δεν άνοιξαν σήμερα Κυριακή (παρά τα όσα ορίζονται στις σχετικές διατάξεις του ν. 4177/2013), εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε, μέσα στην εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, την ερχόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί αν θα αναπληρωθεί αυτή η Κυριακή (π.χ. να ανοίξουν τα καταστήματα στις 8 ή στις 15 Νοεμβρίου) ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, με την αβεβαιότητα να διατηρείται στην αγορά, εξαιτίας του COVID-19 και κρίνοντας από τους χαμηλούς τζίρους που σημειώθηκαν κατά τις θερινές εκπτώσεις, αρκετοί έμποροι δεν έχουν υψηλές προσδοκίες για την πορεία της παρούσας εκπτωτικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται πως οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ παράλληλα το 82% των επιχειρήσεων κατέγραψε συρρίκνωση της επισκεψιμότητας σε σχέση με το 2019.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει για πόσο, ακόμα, θα διατηρηθεί ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Κι αυτό, διότι η κατάργησή του αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, στις συζητήσεις που είχαν με τους αρμόδιους υπουργούς προ υγειονομικής κρίσης, οι τελευταίοι φέρεται πως είχαν εκφράσει τη πρόθεσή τους για ικανοποίηση του αιτήματος κατάργησης. Η πανδημία, όμως, άλλαξε τα δεδομένα. Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολιάζουν, πλέον, στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, πως ο θεσμός θα διατηρηθεί, μέχρι να απαλλαχτούμε από τον COVID-19.