ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόλος: Ο Μπέος ζητά να συλληφθούν πλημμυροπαθείς που τον αποδοκίμασαν (Βίντεο)

Η οργή των κατοίκων στον Βόλο ξεχειλίζει μετά το πέρασμα τόσο της κακοκαιρίας Daniel όσο και της κακοκαιρίας Elias, που αμφότερες σάρωσαν τον Βόλο εντός 20 ημερών. Ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε εκτός εαυτού, το Σάββατο (30/09), και τα έβαλε με πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες.

Από χθες το απόγευμα (29/09) βρίσκονται στο ρέμα και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα. Μάλιστα, την Παρασκευή, αποτράπηκε το μπάζωμα και κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ το εργολαβικό συνεργείο που εμφανίστηκε ξανά το πρωί του Σαββάτου (30/09), βρήκε τους κατοίκους στη… θέση τους. Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και, ύστερα από λίγο, στην περιοχή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι, γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος, του είπε «άντε γ…». Τότε, ο δήμαρχος του Βόλου τού επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με την Αστυνομία να παρακολουθεί απλά την σκηνή.

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα», φώναζε ο πολίτης. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, διαμαρτυρόμενη για το μπάζωμα, κατέγραφε τα γεγονότα.