ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Twitter: Αλλάζει το λογότυπο ο  Ίλον Μασκ

Ένα λευκό Χ σε μαύρο φόντο: Αυτό είναι το νέο, λιτό,  λογότυπο του twitter που θα αντικαταστήσει σταδιακά το γνωστό μπλε πουλάκι, προμηνύοντας την ριζική αλλαγή του μένσου

Αποφασισμένος κα προβεί σε ριζικές αλλαγές, ο Ίλον Μασκ αποκάλυψε σήμερα, Δευτέρα 24/7, μαζί με την διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter Λίντα Γιακαρίνο το νέο λογότυπο για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα αντικαταστήσει το οικείο συμβόλου με το μπλε πουλί.

«Το Χ είναι εδώ: Ας το κάνουμε», έγραψε σε ένα τουίτ η Γιακαρίνο, η οποία ανήρτησε επίσης φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι λογαριασμοί της Γιακαρίνο και του Μασκ φέρουν ήδη το λογότυπο X, αν και το μπλε πουλί του Twitter εξακολουθεί να εμφανίζεται στην πλατφόρμα.

Το χάσταγκ #GoodbyeTwitter (Αντίο, τούιτερ) πλημμύρισε την πλατφόρμα σε μια αναφορά στο παλιό λογότυπο καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν το νέο.

Σε δημοσκόπηση που έστησε χθες, Κυριακή 23/7, στο twitter ο Μασκ, ρώτησε τους εκατομμύρια ακόλουθούς του εάν αν θα τους άρεσε να αλλάξει το χρώμα του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο, αναρτώντας φωτογραφία ενός στιλιζαρισμένου X σε μαύρο φόντο.

Έκανε επίσης λόγο για «προσωρινό λογότυπο X» και έγραψε στο Twitter πως «σύντομα θα πούμε αντίο στη μάρκα Twitter και, σταδιακά, σε όλα τα πουλιά“.

Απαντώντας σε ένα tweet που ρωτούσε πώς θα αποκαλούνται τα tweet με το νέο λογότυπο “X”, ο Μασκ απάντησε “x’s”.

Το αρχικό λογότυπο του Twitter σχεδιάστηκε το 2012 από μία τριμελή ομάδα. «Το λογότυπο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι απλόισορροπημένο και ευδιάκριτο σε πολύ μικρά μεγέθη, όπως ένα ‘e’», έγραψε σε ένα tweet ο Μάρτιν Γκράσερ, ένας από τους σχεδιαστές.