Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, αρπαγής και εκβίασης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με προσωπικό του Κέντρου Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 23, 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία που έκανε λόγο για πιθανό περιστατικό αρπαγής τεσσάρων ατόμων. Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση των αρχών και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (31-12-2025), πραγματοποιήθηκε έφοδος σε μονοκατοικία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου διέμεναν οι συλληφθέντες.
Κατά την έρευνα στην κατοικία, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξι αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι, κλειδωμένους σε υπνοδωμάτιο.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα θύματα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από περιοχή του Νομού Έβρου και στη συνέχεια μετέβησαν με υπεραστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί, δύο εκ των δραστών τους παρέλαβαν με αυτοκίνητο και τους μετέφεραν στη συγκεκριμένη μονοκατοικία, με σκοπό τη σταδιακή προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι έξι αλλοδαποί κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, τους είχαν αφαιρεθεί τα χρηματικά ποσά που κατείχαν, ενώ σε βάρος τους ασκούνταν σωματική βία. Οι δράστες φέρονται, μάλιστα, να βιντεοσκοπούσαν τις κακοποιήσεις και να αποστέλλουν το υλικό στις οικογένειες των θυμάτων, προκειμένου να αποσπάσουν εκβιαστικά επιπλέον χρήματα.
Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι παθόντες απελευθερώθηκαν και τέθηκαν υπό την προστασία των αρμόδιων αρχών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

