ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Θα έριχναν στην αγορά χιλιάδες κάλπικα 2ευρα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 6 Κινέζων που φέρονται ότι σκόπευαν να ρίξουν στην αγορά χιλιάδες κάλπικα νομίσματα των 2 ευρώ.

Συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους απήγγειλε τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και κατοχής πλαστού νομίσματος.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι κατείχαν σχεδόν 2.000 κίβδηλα νομίσματα των 2 ευρώ που φέρονται ότι σκόπευαν να ρίξουν στην αγορά, μέσω των καταστημάτων που διατηρούν.

Πρόκειται για τρία αδέλφια και τις συζύγους τους ενώ είναι ιδιοκτήτες πέντε εμπορικών καταστημάτων στην κινεζική συνοικία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Βαρδαρίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα παραχαραγμένα κέρματα ήταν υψηλής ποιότητας και ήταν δύσκολα να αναγνωριστούν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στα καταστήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.908 κίβδηλα κέρματα των 2 ευρώ όπως επίσης το ποσό των 200.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως εγκέφαλος φέρεται ένας 38χρονος από τους συλληφθέντες ο οποίος προμηθεύτηκε περισσότερα από 4.000 κάλπικα νομίσματα από άγνωστο άτομο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως προμηθεύτηκαν τα κέρματα των 2 ευρώ για τις συναλλαγές τους και δεν γνώριζαν την πλαστότητά τους.

Αναφέρουν ότι κατέβαλαν το μισό από το τίμημα που αντιστοιχούσε στην πραγματική τους αξία.

πηγή: grtimes.gr