ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα παιδιά στο νοσοκομείο με κορωνοϊό – Αναμεσά τους και βρέφος 2,5 μηνών

Τέσσερα παιδιά ηλικίας μέχρι δύο ετών νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο με κορωνοϊό, με την κατάσταση ενός βρέφους 2,5 μηνών να είναι πιο σοβαρή.

Από την αρχή της πανδημίας στο νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περισσότερα από 300 παιδάκια. Το βρέφος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από το ΑΧΕΠΑ πριν δύο μέρες, καθώς το Ιπποκράτειο είναι κέντρο αναφοράς για παιδάκια και εξειδικευμένη κλινική λοιμώξεων.

Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία, αναπνευστική δυσχέρεια και αυξημένες ανάγκες για οξυγόνο λόγω covid. Μάλιστα νοσηλεύεται και η μητέρα του αγοριού που βρέθηκε θετική, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με πηγές του ThessToday.gr πρόκειται για βαρύ περιστατικό αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Είναι σταθερή η κατάστασή του και έχουν μειωθεί οι ανάγκες του για οξυγόνο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από την αρχή της πανδημίας περισσότερα από 300 παιδιά έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, το οποίο σήμερα δέχεται πίεση από τις αυξημένες εισαγωγές.