ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν… ζωολογικό κήπο

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στις δημοτικές αρχές τα απανωτά κρούσματα κλοπών στο Ζωολογικό Κήπο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thesstoday, χθες το βράδυ άγνωστοι τρύπωσαν στον χώρο και κατάφεραν να κλέψουν καλώδια από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αξίας χιλιάδων ευρώ.

Είναι άξιο αναφοράς πως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό και μάλιστα σε ένα μέρος το όποιο φυλάσσεται.

Τα δύο πρόσφατα περιστατικά κλοπών επιβεβαιώνει o αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

«Είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα αυτά τα φαινόμενα. Αυτή τη στιγμή στο σημείο φτάνει η αστυνομία ενώ οι αρμόδιοι τεχνικοί θα προχωρήσουν σε μια εκτίμηση της ζημίας που υπολογίζω πως θα μας κοστίσει χιλιάδες ευρώ” αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος . Κατά τον κ. Θεοτοκάτο, ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσει ο Ζωολογικός Κήπος για ένα χρονικό διάστημα μέχρι τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν από το πλιάτσικο, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών. “Ο Δήμος θα πράξει όλες τις δέουσες ενέργειες. Μέσα στη μέρα θα καταθέσουμε μήνυση κατ’ αγνώστων», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Πηγές αναφέρουν πως το πρώτο χτύπημα καταγράφηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με τον δράστη ή τους δράστες να εισέρχονται στον χώρο και να “ξαφρίζουν” μέσα από κλειδωμένη αποθήκη των εγκαταστάσεων, μηχανήματα αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα εργαλεία ανήκαν σε εργολάβο που αυτές τις μέρες πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης της χλωρίδας του χώρου. Χθες στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της ασφάλειας προχωρώντας στη λήψη αποτυπωμάτων και καταθέσεων μαρτύρων. Είναι πολύ πιθανό, κατά πληροφορίες, τα δύο αυτά “χτυπήματα” να συνδέονται.

Πηγή: dikaiologitika.gr