ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο πατέρας αρνητής σε 15 μήνες φυλάκιση

Καταδικάστηκε ο πατέρας αρνητής, που προκάλεσε το επεισόδιο στο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, επιδιώκοντας να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον 38χρονο ένοχο για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσία και για έργω εξύβρισης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.

“Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες”, είπε ο πατέρας αρνητής, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό.

” Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν”, ανέφερε διευθύντρια του σχολείου.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Πηγή: enikos.gr