ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Απεβίωσαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ – Εμβολιασμένος ο ένας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο «η Βόρεια Ελλάδα “χτυπήθηκε” περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, από τις αναστολές. Αν λειτουργούσαν οι ΜΕΘ που είχαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δεν θα είχαμε κανένα ζήτημα. Τώρα όμως έχουμε διασωληνωμένους εκτός των ΜΕΘ».

«Μέσα στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε πέθαναν τρεις άνθρωποι που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τους είχαν στην Α’ Παθολογική», αναφέρει στο Thestival o κ. Γιαννάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων στο “ΑΧΕΠΑ” Μπάμπης Κοροξενός λέει στο Thestival ότι «εκτός ΜΕΘ νοσηλευόταν για δύο ημέρες, στην Α’ Παθολογική, ένα άτομο πλήρως εμβολιασμένο και πέθανε την Παρασκευή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο κ. Γιαννακός, στο “ΑΧΕΠΑ” είναι τρία άτομα που νοσούν με κορωνοϊό και είναι διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, στην Παθολογική. Αντίστοιχα στο «Παπανικολάου» είναι τρία άτομα διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ και έξι στο «Παπαγεωργίου». «Δεν φτάσαμε στα όρια του Μαρτίου. Αν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους θα μπορούν να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ και θα έχουμε και κενά κρεβάτια», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέει επίσης ότι στο «Παπανικολάου»: «έχουμε εννιά κλίνες κλειστές, δωρεά της κ. Αγγελοπούλου, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρέπει να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στις δουλειές τους. Κάνοντας δυο rapid tests την εβδομάδα αυτό είναι εφικτό. Αν επιστρέψουν οι συνάδλεφοι, θα ανοίξουν αυτόματα περίπου 60 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της πόλης».

Πηγή: thestival.gr