ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Απέκτησε κοινωνικό κομμωτήριο

Εγκαινιάστηκε σήμερα και τίθεται σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα, το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Ειρήνης 2-4 στην περιοχή του Βαρδαρίου.

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο θα αποτελέσει κοιτίδα φροντίδας για τους ευάλωτους πολίτες, άστεγους ή άπορους και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της FARCOM που εξόπλισε τον χώρο και θα παρέχει τα απαραίτητα προϊόντα για το επόμενο διάστημα, ενώ συνέβαλε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του προγράμματος ΠΑΟΚ Action.

Η λειτουργία του θα υλοποιηθεί με την εθελοντική προσφορά των μελών του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Επαγγελματιών Κομμωτών Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι δε ωφελούμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν στον χώρο που θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, 9.00πμ – 3.00μμ.

Τη χαρά του για τη δημιουργία της δομής εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για μια «κυψέλη» φροντίδας και αξιοπρέπειας.

Όπως ανέφερε, δίπλα στο Κοινωνικό Πλυντήριο, δίπλα στο γραφείο Κοινότητας, πίσω από το Δημοτικό Οδοντιατρείο του δήμου και πολύ κοντά στο υπνωτήριο αστέγων και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Κομμωτών Θεσσαλονίκης και με την ευγενική χορηγία της FARCOM και της οικογένειας Σαρασίδη, αλλά και του ΠΑΟΚ, κατάφερε μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα να διαμορφώσει ένα κοινωνικό κομμωτήριο το οποίο έχει στόχο να στηρίζει «την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση όλων των συμπολιτών μας, που αυτή τη στοιχειώδη πολυτέλεια που έχει ο καθένας μας, δεν είναι σε θέση να την προσφέρει στον εαυτό του».

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως ο δήμος θα είναι παρών σε κάθε ανάγκη, μικρή ή μεγάλη, των ευάλωτων πολιτών, προκειμένου να νιώθουν την αξιοπρέπεια που πρέπει να νιώθει ο κάθε πολίτης, με στόχο ένα ευρύ δίχτυ αλληλεγγύης στην πόλη, η οποία δεν πρέπει να εξαιρεί, δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αβοήθητο.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς για τη λειτουργία τέτοιων δομών επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε όλοι συνολικά ένα ανθρώπινο πρόσωπο για τους συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με την κ. Κοσμοπούλου, ο δήμος θα ενημερώσει το κοινό για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Κομμωτηρίου και θα κληθούν οι ωφελούμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να γίνει επιλογή βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, προκειμένου στη συνέχεια να μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού.

Η Ειρήνη Σαλτσίδου, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Κομμωτών Δυτικής Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως τα μέλη του Συλλόγου θα παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη δομή, προσφέροντας βοήθεια στους άπορους συνανθρώπους μας. «Αυτός είναι ο ρόλος. Προσφέρεις και κερδίζεις αγάπη, ανιδιοτέλεια και όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις χαρά και αγαλίαση ότι πρόσφερες» είπε χαρακτηριστικά.

Η Γιώτα Διαμαντοπούλου του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης, επισήμανε πως το Σωματείο θα βρίσκεται πάντα δίπλα στη δομή, με όσες δυνάμεις διαθέτει, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στον κ. Σερασίδη της FARCOM όσο και στον δήμο για αυτήν την πρωτοβουλία.

Πηγή: grtimes.gr