ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ: Κορυφαίες διακρίσεις στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Με τον καλύτερο τρόπο για τον όμιλο ΙΤΑ, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που για πρώτη φορά διεξήχθη σε ελληνικό έδαφος, στο κλειστό γυμναστήριο Π. Φαλήρου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, στις 16-20 Ιανουαρίου 2024.

Οι προσπάθειες των παιδιών εργαζομένων της ΘΕΡΜΗ Σερρών, μέλους του ομίλου ΙΤΑ, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αποσπώντας μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες εφήβους από όλο τον πλανήτη που διαγωνίστηκαν.

Η Ολυμπιάδα

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ (IRO) είναι ιστορικά ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998 με 38 χώρες μέλη και περισσότερες από 1000 συμμετοχές ετησίως.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ικανότητας επιστημονικής σκέψης των εφήβων και η ανάπτυξη του ταλέντου των μαθητών που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ρομποτικής.

Χάρις στις άοκνες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του προέδρου της Μανώλη Τσελέπη, φέτος η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας Ρομποτικής, αναλαμβάνοντας την κορυφαία διοργάνωση στον πλανήτη.

Ο όμιλος

Ο όμιλος ΙΤΑ, εδώ και 35 χρόνια, δημιουργεί και παράγει, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Έχει βραβευτεί διεθνώς για τα πρωτοποριακά έργα, τις καινοτόμες δράσεις και τις καλές πρακτικές του. Στην κατεύθυνση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, βλέποντας στο μέλλον και επενδύοντας στη γνώση για τις νεότερες γενιές.

Στηρίζοντας έμπρακτα την άμιλλα και την αριστεία, ο όμιλος ΙΤΑ ήταν χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Ταυτόχρονα, η ΘΕΡΜΗ -Τηλεθέρμανση Σερρών, μέλος του ομίλου ΙΤΑ, είχε τη δική της αποστολή στην Ολυμπιάδα, με τη συμμετοχή παιδιών των εργαζομένων. Με τα χρώματα του Πανσερραϊκού και με την καθοδήγηση του προπονητή Γρηγόρη Καλογιαντσίδη, τα παιδιά της Θέρμης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια σπουδαία διοργάνωση, αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες και κατακτώντας παγκόσμια διάκριση.