ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεοδωρικάκος: Έρευνα στους λογαριασμούς των αντιεμβολιαστών στο διαδίκτυο

“Φρένο” στους λογαριασμούς που υποκινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σύμφωνα με το skai.gr, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, διαμήνυσε πως «θα πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία». Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.