ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Υποδέχθηκε την Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου

Με την ιδιότητα του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάσος Χατζηβασιλείου υποδέχθηκε στην Αθήνα την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο του αδελφού κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την κ. Δημητρίου χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι κοινές προκλήσεις και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδική αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου για την εφοδιαστική ασφάλεια της Ευρώπης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τη διαρκή συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για τους βέλτιστους τρόπους προώθησης των θέσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος και συνόδευσε την κ. Δημητρίου κατά τις επίσημες συναντήσεις της στην Αθήνα. Εκτός από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκε τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.