ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Στην Λευκωσία με τον Πρωθυπουργό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λευκωσία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας, καθώς και οι προσπάθειες της Λευκωσίας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς η ανάγκη απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας, φέρνουν την Ανατολική Μεσόγειο ξανά στο προσκήνιο των ενεργειακών εξελίξεων και της συζήτησης για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε εκ νέου η αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στον στόχο μιας αμοιβαία αποδεκτής επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.