ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Ομόφωνο ράπισμα στην Τουρκία η καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας»

Δελτίο τύπου του βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Τάσου Χατζηβασιλείου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Το κείμενο που, όπως εξήγησε ο βουλευτής, είναι το προϊόν της συντονισμένης δράσης Ελλάδας και Κύπρου, συνιστά ομόφωνο ράπισμα στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους ως υπαιτίων για την απαράδεκτη απόφαση για το άνοιγμα των Βαρωσίων και υπογραμμίζει ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι η μοναδική λύση. «Επιτέλους περάσαμε από τη βαθειά ανησυχία στην κατάφωρη καταδίκη», δήλωσε με νόημα στη Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε την πολιτική και διπλωματική σπουδαιότητα της απόφασης, καθώς αποτυπώνει τις πάγιες θέσεις Λευκωσίας και Αθήνας στο ζήτημα του Κυπριακού και μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για περαιτέρω ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο βουλευτής στάθηκε και στην σημασία της ανάμιξης των ΗΠΑ στην λήψη της απόφασης, οι οποίες πρωτοστάτησαν στην διαδικασία της καταδίκης ζητώντας την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης για την Αμμόχωστο. Οι ΗΠΑ έχουν βάλει υψηλά στην ατζέντα τους τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κράτους δικαίου και η Τουρκία, με τις νέες προκλήσεις της, φαίνεται να τοποθετείται μόνη της στο στόχαστρο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής τόνισε ότι και από την πλευρά της ΕΕ αναμένεται αυστηρότερη στάση και είναι κατανοητό ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να περιμένει άμεσα την απελευθέρωση της θετικής ατζέντας μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Υπενθύμισε ότι και η τοποθέτηση του κ. Μπορέλ κατά της Τουρκίας ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ η θέση της ΕΕ είναι ήδη ξεκάθαρη: ζητά την άμεση ανατροπή της απαράδεκτης απόφασης για τα Βαρώσια.»