Χωρίς κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: «Κανένας απολύτως σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

H ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: 

«Για δεύτερη φορά η πόλη των Σερρών αλλά και ο Νομός Σερρών ευρύτερα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων covid 19. Δυστυχώς σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την έναρξη της πανδημίας και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες κανένας απολύτως σχεδιασμός δεν υπήρξε για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Υγείας.

Η αδρανής κυβέρνηση της Ν.Δ. και η αυτοδιοίκηση της φιέστας και της ανούσιας επικοινωνίας προσπαθούν να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και της δημόσιας υγείας και για αυτό το λόγο τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Υποκρισία, αδιαφορία και πολιτική απάτη χαρακτηρίζει τις επιλογές τους.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι, κυβέρνηση της ΝΔ, αντιμετωπίζει την επιδημία του COVD-19 ως ευκαιρία προώθησης των σχεδίων της για ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας, σε βάρος του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι, οι ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις γιατρών που γίνονται Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι το ότι, ακόμη και οι κλίνες εντατικής θεραπείας που εγκαινίασε πολύ πρόσφατα οκ. Μητσοτάκης λειτουργούν με υγειονομικό προσωπικό που έχει μετακινηθεί από άλλες μονάδες.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ό,τι η Πρωτοβάθμια Υγεία στην επαρχία, «έκλεισε» για να μεταφερθεί το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι, οι μαθητές παρέλαβαν τις μάσκες φιάσκο στα σχολεία.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι, σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών υπηρετούν λιγότεροι γιατροί από τον Ιούλιο του 2019.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε 9 θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών το 2019 και η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακύρωσε την προκήρυξη αυτή.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. επαναπροκήρυξε το Φεβρουάριο του 2020 τις παραπάνω θέσεις και μέχρι σήμερα δεν προχώρησε απολύτως τίποτα

· Ατομική ευθύνη δεν είναι η αποχώρηση από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών το Σεπτέμβρη του 2020 τριών (03) σημαντικών γιατρών (διευθυντών παθολόγων) χωρίς να έχουν αντικατασταθεί.

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών από το Μάρτη του 2020 με την έναρξη της πανδημίας, προσελήφθησαν μόνο τρεις (03) γιατροί εκ των οποίων οι 2 δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού (γυναικολόγος, νεφρολόγος).

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών δεν υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο, κοντέινερ και σκηνές τα οποία θα λειτουργούν ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων του covid-19 προκειμένου οι ασθενείς με συμπτώματα να απομονώνονται απευθείας

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών κατανεμήθηκαν (με αδιαφανή τρόπο) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λιγότερα χρήματα για την καταπολέμηση του κορονοϊού από όσα δόθηκαν στα Νοσοκομεία Πέλλας και Χαλκιδικής(Νοσοκομεία απείρως μικρότερα από αυτό των Σερρών) και ουδείς εκ των τοπικών αρχόντων και αρμοδίων, διαμαρτυρήθηκε

· Ατομική ευθύνη δεν είναι ότι, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η αντιπεριφέρεια των Σερρών, έβλεπαν και γνώριζαν πολύ καλά τι γίνονταν καθημερινά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης αδιαφόρησαν πλήρως. Καμιά ουσιώδης παρέμβαση καμιά πρωτοβουλία αξιοποίησης μάλιστα των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτουν.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν καθαρή πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αυτοδιοικητικών εκφραστών της.

Είναι προφανές ότι, η κυβέρνηση ΝΔ, σε κρίσιμα ζητήματα, ακόμη και στον τρόπο που άνοιξε η χώρα στον τουρισμό, οι αντικρουόμενες αποφάσεις το άνοιγμα μόνο του Προμαχώνα, δείχνει ότι δεν μπορεί και δεν είναι ικανή να διαχειριστεί επαρκώς τη σοβαρή αυτή κατάσταση. Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή των Σερρών και η αντιπεριφέρεια Σερρών δεν επιδεικνύουν οι ίδιες την ευθύνη που ζητούν από τους πολίτες.

Φτάνει λοιπό με τα χειροκροτήματα της Μαρέβας και την κοροϊδία του Μητσοτάκη!

Η Ν.Ε. Σερρών το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, συμπαρατάσσεται σε ένα κοινό ΜΕΤΩΠΟ με όλες εκείνες τις δυνάμεις που μάχονται για την προστασία και την αναβάθμιση της δημόσια υγείας. Που διεκδικούν ένα ΕΣΥ ανοιχτό στον εργαζόμενο, τον πολίτη, τον άνθρωπο.

Διεκδικούμε για το νομό μας:

· Ένταξη όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ν. Σερρών ήτοι των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων στο σύστημα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών και κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών ιατρών ΕΣΥ στο Νομό Σερρών

Ζητάμε ένα δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, φιλικό στον εργαζόμενο και στον πολίτη. Με δωρεάν, ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και για ΟΛΟΥΣ.

Για την αναβάθμιση του ΕΣΥ χρειάζονται ΑΜΕΣΑ:

· Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

· Μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων

Διεκδικούμε για την κοινωνία και την πανδημία:

· Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη διαχείριση της πανδημίας, με εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε γιατρούς και διαγνωστικά τεστ κάθε ύποπτου κρούσματος.

· Αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μαζικά μέσα μεταφοράς, μείωση των μαθητών ανά τάξη στα σχολεία.

· Επιστράτευση από το Υπουργείο Υγείας όλων των κλινών ΜΕΘ ιδιωτικού τομέα, με ακύρωση του διπλασιασμού του νοσηλίου στις ιδιωτικές ΜΕΘ.

· Ακύρωση της ΚΥΑ που δίνει δώρο στους κλινικάρχες, τη δυνατότητα να αυξήσουν κατά 40% τις ΜΕΘ με το ίδιο προσωπικό.

· Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ και ανάπτυξη νέων.

· Άμεσα θέσπιση γενναίου πλαισίου κινήτρων (οικονομικών- διοικητικών- επιστημονικών) για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών ΕΣΥ σε άγονες-νησιωτικές περιοχές.»