Χωρίς κατηγορία

Σύνοδος Κορυφής – Ικανοποίηση Μητσοτάκη

Μετά από ένα θρίλερ εννέα ωρών, με σκληρές διαπραγματεύσεις και έντονες διαφωνίες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για τη στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία το επόμενο διάστημα μετά από «μάχη» Ελλάδας και Κύπρου.

Η εξέλιξη αυτή άνοιξε το δρόμο για συμφωνία και στο ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία για τη νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Αθήνα και Λευκωσία εμφανίζονται τώρα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως στο κείμενο συμπερασμάτων έχουν υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό οι ελληνικές θέσεις.

Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία ξεκινά σε λίγο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι «απολύτως ικανοποιημένη η Ελλάδα από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».
«Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου. Και αναμένουμε την έναρξη διερευνητικών. Θα υπάρξουν επιπτώσεις αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης