Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση της ΠΟΕΣΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών – Παρών ο Σ. Κοτσαμπάς

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών Σωτήρη Κοτσαμπά, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο της εστίασης.

Ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν προς επίλυση στον Υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο ήταν:

  1. Τέλη καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων. Η πρόβλεψη των ΠΝΠ για την απαλλαγή των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων θα πρέπει να είναι υποχρεωτική.
  2. Τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και μέχρι 31/12/20 να μειωθούν κατά 50%.
  3. Μείωση κατά 40% των μισθωμάτων εγκαταστάσεων που μισθώνονται από τους ΟΤΑ σε επιχειρήσεις.
  4. Μείωση κατά 50% των μισθωμάτων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό (περιπτώσεις που οι μισθώσεις γίνονται από τους ΟΤΑ).
  5. Ρυθμίσεις οφειλών προς ΟΤΑ (Ν. 3074/2002 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει) που θα δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης που θα δημιουργηθούν (δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης κτλ) χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι 31/12/20, καθώς με τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί δεν μπορούν οι επαγγελματίες να ανταποκριθούν αλλά και να λαμβάνουν δημοτικές ενημερότητες.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης η τροποποίηση  του άρθρου 55 του Ν.4483/2017 ΦΕΚ.107/31-7-2017,  που αφορά  στην «Αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προσωρινή αφαίρεση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, σε περίπτωση καθ΄ υποτροπήν αυθαίρετης χρήσης από τον δικαιούχο», ως νόμου ιδιαίτερα σκληρού για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τις θερμές του ευχαριστίες εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών Σωτήριος Κοτσαμπάς προς τον Βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου, για τη μεσολάβησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο και την οριστικοποίηση της συνάντησης.