ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σούπερ μάρκετ: Λιγότεροι πελάτες από αύριο ανά τετραγωνικό

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στην χωρητικότητα των σούπερ μάρκετ, καθώς σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία επεξεργάστηκε την σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα εισέρχεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και δυσλειτουργίας των καταστημάτων, θα εξεταστεί εκ νέου.

Επιστρέφει λοιπόν ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ουσιαστικά καθώς η ιδέα να επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με αρνητικό rapid test εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον για την ώρα, καθώς κρίθηκε ότι αφενός θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφετέρου θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Παράλληλα, δρομολογήθηκε μια μικρή αλλαγή στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου, τα οποία δεν θα πωλούνται στο εξής από τα σούπερ μάρκετ, με δεδομένο ότι τα κομμωτήρια είναι μόνο για εμβολιασμένους και με rapid.

Σχετικές ειδήσεις

Σέρρες: Διακινητής και μετανάστες, τραυματίες μετά από τροχαίο

Serres24

ΣΕΡΡΕΣ Κορωνοϊός: Πόσα τα κρούσματα σήμερα – Η κατανομή σε όλη τη χώρα

Serres24

ΟΑΕΔ: Μπόνους σε όσους βρίσκουν δουλειά

Serres24