Ο σολομός είναι ένα από τα πιο κοινά ψάρια, που μπορείς να βρεις στο εμπόριο και το μέγεθός του είναι πάντοτε αρκετό, ώστε να θεωρηθεί μια καλή μερίδα φαγητού από όλη την οικογένεια. Όπως, όμως, ισχύει και για κάθε ψάρι, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η ποιότητά του!
Ο σολομός, ένα ψάρι με πολλά οφέλη για την υγεία μας. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια, ειδικά όταν επιθυμείτε να μειώσετε την πρόσληψη κρέατος. Σύμφωνα με τις διεθνής κατευθυντήριες η κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός, είναι αναγκαία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Αρκετοί κάνουν το σφάλμα να τον μαγειρεύουν στο τηγάνι, θεωρώντας πως μπορούν να το διαχειριστούν όπως ένα φιλέτο κόκκινου κρέατος. Ωστόσο, τα ψάρια έχουν πολύ πιο ντελικάτη υφή και είναι πολύ εύκολο να διαλυθούν ή να στεγνώσουν. Για αυτό, ο φούρνος είναι πάντοτε η καλύτερη και προτιμότερη λύση!
Σολομός με πατάτες στον φούρνο
-
Υλικά Συνταγής
4 φιλέτα φρέσκου σολωμού
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι (χυμός)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Εκτέλεση
Για το σολομό στο φούρνο με πατάτες, απλώνουμε πρώτα σε λαδωμένο ταψάκι τις φέτες πατάτας. Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 25΄ στους 220 βαθμούς C.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια πάνω στις πατάτες. Ακουμπάμε επάνω τους τα φιλετάκια του σολωμού.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο.
Απολαύστε τον