ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σερρών Θεολόγος: «Άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος ξεκαθάρισε πως αυτονόητο είναι ότι σε μία ευνομούμενη χώρα όπως η Πατρίδα μας, η δημοκρατικώς εκλεγμένη Βουλή νομοθετεί και αποφασίζει.

Είναι ανάγκη το συντομότερον να συνέλθει η Ιεραρχία μας για να εκφρασθεί με τρόπο ξεκάθαρο, σαφή και ενιαίο η θέση της Εκκλησίας μας τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Πατρίδας μας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός περί του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Ποιμενάρχης Σερρών ξεκαθάρισε πως αυτονόητο είναι ότι σε μία ευνομούμενη χώρα όπως η Πατρίδα μας, η δημοκρατικώς εκλεγμένη Βουλή νομοθετεί και αποφασίζει. “Όχι όμως σε αναντιστοιχία προς την βούληση, την θέληση και τις παραδόσεις του λαού μας”. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Εκκλησία απαντά στις προκλήσεις “Συνοδικά, συντεταγμένα και όχι αποσπασματικά”.

“Λυπούμεθα γι’ αυτά τα οποία θρυλλούνται και επιχειρούνται επ’ εσχάτων και στην Πατρίδα μας στο όνομα μάλιστα ενός μονομερούς δικαιωματισμού ή ως προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού και ουδετεροποιήσεως της Πατρίδος μας, που δυνατόν να πλήξουν βάναυσα την ιερότητα και την ομορφιά του βασικού κυττάρου της ανθρώπινης ζωής και κοινωνίας, της οικογένειας δηλαδή, της μητρότητος, των παιδιών, που τυγχάνουν μάλιστα, κατά την πρόβλεψη του Ελληνικού Συντάγματος, ιδιαιτέρας προστασίας, αλλά εν τέλει και το μέλλον του ευλογημένου τόπου μας, που είναι τόπος αγίων και ηρώων”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του.

Στον Άγιο Αντώνιο Στρυμονικού

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Αντωνίου Στρυμονικού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, χθες, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024.

Συγκινητική υπήρξε η αθρόα συμμετοχή των ευλαβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον ως είρηται ιερό Προσκυνηματικό Ναό για να συμπροσευχηθούν και να συμπανηγυρίσουν στην χάρη του μεγάλου ασκητού Αγίου Αντωνίου.

Συμπροσευχητικώς παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδης, ο Δήμαρχος Ηρακλείας κ. Κλ. Κοτσακιαχίδης, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Ε. Πλιάκου και πλήθος λαού του Θεού.

“Η Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει στην αλλοίωση του Νόμου του Θεού”
Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, ομίλησε με δυνατό, αφυπνιστικό και πύρινο τρόπο στο πυκνότατο εκκλησίασμα, εμπνεόμενος από τον πάντοτε επίκαιρο λόγο του μεγάλου ασκητού της ερήμου, Αγ. Αντωνίου, όπως τον διέσωσε ο βιογράφος και μαθητής του Άγ. Αθανάσιος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα μηνύματα τα οποία εκπέμπονται από την θαυμαστή βιοτή του Αγ. Αντωνίου είναι τόσο δυνατά και με έναν συγκλονιστικό τρόπο επίκαιρα για τη ζωή και την πορεία του πνευματικού αγώνος όλων μας. Ο μέγας στην αρετή, την πίστη και την υπομονή, ασκητής Αντώνιος απεμακρύνθη από τον κόσμο από αγάπη μεγάλη διά τον Χριστόν και τους ανθρώπους. Αφιερώθηκε αποκλειστικά στον Θεό και διά της ενθέρμου προσευχής του και των θαυμαστών ασκητικών του αγώνων στην αφιλόξενη έρημο. Υπομένοντας μάλιστα με θαυμαστή καρτερία, ογδόντα και πλέον έτη, το ψύχος της νυκτός, τον καύσωνα της ημέρας, κυρίως δε την σφοδρότητα των επιθέσεων του μισόκαλου και μισάνθρωπου πονηρού, εστήριξε και στηρίζει ολόκληρον τον κόσμον

Πηγή: Ελεύθερος τύπος