ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Ζ. Μητλιάγκας για Καίτη Εμμανουηλίδου: «Η προσφορά της να γίνει μάθημα και δημιουργική δραστηριότητα»

«Στις μέρες του πένθους για το θείο δράμα άφησε τα εγκόσμια η αλησμόνητη Καίτη Εμμανουηλίδου.

Μια ολοκληρωμένη ανθρώπινη προσωπικότητα με σπουδαία κοινωνική συνείδηση και σπάνια προσφορά, πέρα από τα προσωπικά και τα οικογενειακά, στην υπηρεσία της Σερραϊκής κοινωνίας για την αναβάθμιση και καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας, πράγμα που τιμά εξαίρετα την συμμετοχή και την κοινωνική δράση.

Συνεχής και πολύμορφη συμμετοχή και δραστηριότητα σε όλες τις μορφές της ζωής, και σαν ιδιώτης, κύρια στον τομέα του πολιτισμού της κοινωνικής προσφοράς και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στα δημαρχιακά μου καθήκοντα είχα την τύχη να την έχω, πλην της φιλίας, στενό συνεργάτη και πολύτιμη βοηθό και σπουδαίο εμπνευστή στον τομέα της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης της δημοτικής μας αρχής.

Με βασικό ορμητήριο την ΔΕΠΚΑ (Δημοτική επιχείρησης πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης του δήμου μας), ασκώντας στο ρόλο του προγραμματιστή, εμπνευστή και συντονιστή των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στον Δήμο μας, επέτυχε μια λειτουργία πλούσια δημιουργική και αποτελεσματική σε όφελος του πολιτισμού και της ανθρωπιάς στη Σερραϊκή κοινωνία.

Είτε υλοποιώντας, κατά τρόπο άριστο την πολιτική της δημαρχιακής μας λειτουργίας, κύρια όμως με εμπνεύσεις επινοήσεις και προτάσεις δικές της αναπτύχθηκε ένα πλούσιο και αποτελεσματικό πρόγραμμα και επωφελής δράση στην θέση ευθύνης και λειτουργίας που είχε αναλάβει.

Π.χ. Συνέδρια επιστημονικά για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας με διαπρεπής επιστήμονες, εξακτίνωση των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε όλο τον Δήμο με τα περίφημα περιφερειακά πολιτιστικά και κοινωνικά κέντρα, θεσμοί και λειτουργίες για την αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών στην κοινωνία μας, για τα ανήμπορα άτομα (ΑΜΕΑ), με τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ), με επιμορφωτικά σεμινάρια για τις σύγχρονες μορφές λειτουργίες της κοινωνίας μας και πολλά άλλα χρήσιμα και πολύτιμα για τη Σερραϊκή κοινωνία.

Σαν παράδειγμα μόνο, ενώ θα μπορούσα να πω πάρα πολλά και πολύμορφα, αναφέρω τη σύλληψη της ιδέας και την πρόταση της να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό θέατρο ο παλιός δημοτικός κινηματογράφος, σε σύγχρονο ευρύχωρο και λειτουργικό θέατρο, που αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες θεατρικές στέγες σε όλη την Ελλάδα!

Και μύρια άλλα θα μπορούσε να αναφέρει κανείς για την πολύμορφη πολύτιμη και ωφέλιμη δράση μέσα στη Σερραϊκή κοινωνία.

Μετά την απώλεια της, εύχομαι η παρουσία και η προσφορά της να γίνει μάθημα και δημιουργική δραστηριότητα στην νεότερη γενιά μας.

Αιωνία σου η μνήμη μοναδική και αλησμόνητη Καίτη.»

Ζήσης Μητλιάγκας

Φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Σερρών