ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Υπερπληθυσμός στις φυλακές Νιγρίτας

Το νέο συγκρότημα φυλακών στη Δράμα αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και θα συμβάλει καταλυτικά στην αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης Νιγρίτας και Κομοτηνής. Το στρατηγικό πλάνο 2024 – 2026 έχει ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαχείρισης του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ακόμη και στο πάτωμα όπως περιγράφει στην ΕΡΤ, ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γιώργος Ζαφειριάδης αναγκάζονται να κοιμηθούν κρατούμενοι λόγω του υπερπληθυσμού στις φυλακές Νιγρίτας. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα όπως υποστηρίζουν, στο ίδιο κατάστημα κράτησης υπηρετεί ο μικρότερος αριθμός δεσμοφυλάκων την ίδια ώρα που μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο των επίκαιρων ερωτήσεων με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη Κωνσταντίνο Κατσαφάδο να ανακοινώνει τη λειτουργία του νέου καταστήματος κράτησης στη Δράμα.

Το σωφρονιστικό κατάστημα που θα λειτουργήσει στο Νικηφόρο θα είναι χωρητικότητας 600 θέσεων και αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών και όπως λένε οι κάτοικοι θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής.

Το στρατηγικό πλάνο 2024 – 2026 έχει ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαχείρισης του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών