ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Βασίλης Τερζής – Ο (επι)κριτής των πάντων

Για την περίπτωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Σερρών, Βασίλη Τερζή, είχαμε γράψει και άλλες φορές στο παρελθόν, για την αδυναμία που τρέφει στην αυτοπροβολή, την οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο και κυρίως μέσω των αλλεπάλληλων δελτίων τύπου που ουσιαστικά, αερολογεί.

Ξεχνάει ο κ.Τερζής πως άσκησε διοίκηση στο πρόσφατο παρελθόν, από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΣ, επί Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη και δεν θα πρέπει να είναι και πολύ υπερήφανος για αυτό το διάστημα, παρότι βέβαια ο ίδιος βαφτίζει το κρέας, ψάρι.

Αφού έφυγε από την παράταξη του Πέτρου Αγγελίδη προεκλογικά για να βάλει υποψηφιότητα με τον Στέφανο Φωτιάδη, τελικά έφυγε και από αυτόν, για να ενδυθεί τον μανδύα του τάχα ανεξάρτητου και να “κατακεραυνώνει” τους πάντες,

Ο μίστερ “τέλειος” είναι πάντα εκεί, για να κρίνει…τους άλλους. Αναρωτήθηκε ποτέ αν είναι ο σωστότερος όλων όπως θέλει να παρουσιάζεται; Αναρωτήθηκε αν αυτός τα έκανε όλα όπως πρέπει;

Γέμισε ο κόσμος με φωστήρες και φύλακες αξιών και (επι)κριτές των πάντων. Εκείνους που δεν θέλεις να συναντήσεις στο διάβα σου. Εκείνους που πάντα έχουν έναν κακό λόγο για κάποιον, εκείνους που κρίνουν τις πράξεις των άλλων, που διυλίζουν τον κώνωπα για να βρουν κάτι να κατηγορήσουν. Όσο οι άνθρωποι καταφέρνουν να αποφεύγουν να κρίνουν τους άλλους, τόσο θα φτάνουν πιο κοντά στους ολοκληρωμένους εαυτούς. H σκέψη είναι δύσκολη, για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ.Τερζής, να κοιταχθεί πρώτα στον καθρέφτη πριν επικρίνει (συνήθως με άστοχες κατηγορίες), τους άλλους. Δεν είναι όλα προβολή, ούτε αυτοσκοπός.