ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Βασ. Τερζής – Η αβάσταχτη ελαφρότητα των δελτίων τύπου

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, πως ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών, Βασίλης Τερζής έχει επιδοθεί σε έναν ξέφρενο αγώνα παραγωγής δελτίων τύπου, για ότι περπατάει, πετάει και κολυμπάει.

“Βομβαρδίζει” στην κυριολεξία τα ΜΜΕ στις Σέρρες συχνά πυκνά με δελτία τύπου επί παντός επιστητού.

Είναι χαρακτηριστικό, πως έχει άποψη για τα πάντα και ας μην γνωρίζει καθόλου το αντικείμενο. Αυτό που μετράει για εκείνον είναι ο αριθμός των ανακοινώσεων του, πιστεύοντας πως η ποσότητα θα του αποφέρει τα ανάλογα προσωπικά πολιτικά οφέλη.

Να θυμίσουμε πως ο Βασίλης Τερζής ήταν πρόεδρος στην ΚΕΔΗΣ στην προηγούμενη τετραετία επί δημαρχίας Αγγελίδη.

Μάλιστα ήταν αυτός που προς το τέλος της θητείας της προηγούμενης αρχής και ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, σύσσωμη η τότε παράταξή του, τον καλούσε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΣ, καθώς οι φήμες ότι επρόκειτο να αλλάξει συνδυασμό ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιες.

Παρόλα αυτά, δεν έκανε πράξη την ηθική και σωστή πολιτικά κίνηση να παραιτηθεί, αναγκάζοντας τον τότε Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη να πει ότι «είναι ερωτευμένος με την καρέκλα» για να απαντήσει ο Βασίλης Τερζής ότι «Ερωτευμένος είμαι με την γυναίκα μου και την δουλειά μου» (ποια δουλειά του άραγε) χωρίς ωστόσο για την ταμπακιέρα να λέει τίποτε.

Τελικά οι ανέμελες ημέρες του Βασ. Τερζή στην “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων” τελείωσαν και o Πέτρος Αγγελίδης, αρχές Απριλίου του 2019, τον διέγραψε, φεύγοντας ουσιαστικά διωγμένος, αντί με ψηλά το κεφάλι. Και λίγο καιρό μετά, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που τον ήθελαν στον συνδυασμό του Στέφανου Φωτιάδη με επίσημη ανακοίνωση.

Οι κακές γλώσσες  λένε ότι δεν άφηνε την προεδρία της ΚΕΔΗΣ, γιατί ήταν μια θέση που προεκλογικά θα μπορούσε να του αποφέρει πολιτική πελατεία, αλλά κυρίως γιατί ως εκπαιδευτικός με οργανική θέση στα Δωδεκάνησα, θα έπρεπε να γυρίσει στο νησί, κάτι που ο ίδιος φυσικά δεν ήθελε.

Είναι πάντως μακρύς ο δρόμος των αποσπάσεων του Βασίλη Τερζή, καθώς όταν ήταν υφυπουργός στο Άμυνας η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ήταν αποσπασμένος στο γραφείο της.

Οι αποσπάσεις αυτές τότε προκάλεσαν και δημοσιεύματα πανελλαδικών μέσων όπως του Πρώτου Θέματος στις 13/11/2018, που ανέφερε πως 7 Σερραίοι Γυμναστές είναι αποσπασμένοι στο γραφείο της Υφυπουργού.

Αν ανατρέξουμε στην ΚΕΔΗΣ επι προεδρίας του Βασίλη Τερζή θα αναγνώσουμε στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” πάμπολλες απευθείας αναθέσεις με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις για την «Πολιτεία των Ευχών» που και ακριβά βγήκαν και δεν είχαν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Μια από τις μεγάλες “γκάφες” του, μπορούμε να καταγράψουμε όταν αρνήθηκε ότι ψήφισε υπέρ της αλλαγής χρήσης του κτηρίου που παραχώρησε ο ΟΕΚ στον δήμο Σερρών γιατί όπως ισχυρίστηκε, είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση που γινόταν δια τηλεδιασκέψεως. Όμως ο Πρόεδρος του ΔΣ Βασίλης Κατιρτζόγλου, τον διέψευσε πανηγυρικά, καθώς  ανέφερε ότι ήταν παρών.  Και όπως τόνισε, η διαδικασία προβλέπει ότι αν ένας δημοτικός σύμβουλος αποχωρεί , πρέπει να το κάνει γνωστό στο προεδρείο ειδάλλως θεωρείται παρών. Ο Βασίλης Τερζής δεν το έκανε, άρα ήταν παρών. Μάλιστα ανέφερε ότι επί του θέματος δεν υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία.

Για να επιστρέψουμε στα σωρηδόν δελτία τύπου που εκδίδει ο Βασίλης Τερζής, θα παρατηρήσουμε ότι πολλά από αυτά “ξεφεύγουν” και από τις θέσεις της παράταξης που ανήκει, προκαλώντας εκνευρισμό στον επικεφαλής Στέφανο Φωτιάδη που δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη θα τον ανέχεται.

Μάλιστα για να κάνει ακόμη περισσότερο θόρυβο γύρω από το όνομά του, έβγαλε ανακοίνωση πως «δεν φεύγει από την παράταξη του» περισσότερο για να συζητηθεί, παρά γιατί έχει βάση αυτό που έγραψε.

Βέβαια μια διαγραφή του, θα βόλευε τον Βασίλη Τερζή απίστευτα, καθώς ως ανεξάρτητος σύμβουλος θα μπορούσε να προσχωρήσει πιο εύκολα στην παράταξη του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη και εκεί να “τσιμπήσει”  κάποια “καρέκλα”, καθώς αυτός ουσιαστικά είναι και ο μειλίχιος πόθος του.

Απόδειξη ότι πολλές φορές λειτουργεί σαν το εκκρεμές, είναι η τοποθέτηση του για το θέμα των LED. ¨Όταν ήταν μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε ψηφίσει την πρόταση Αγγελίδη, για μερική αντικατάσταση των λαμπτήρων με λήψη δανείου. Η θέση της παράταξής του είναι, αντικατάσταση με ιδίους πόρους. Και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ουσιαστικά συμφώνησε με την πρόταση του Αλέξανδρου Χρυσάφη, που είναι συνεργασία με ιδιώτη για την υλοποίηση του έργου.

Τρεις δηλαδή διαφορετικές προτάσεις, που ο κ.Τερζής ασπάσθηκε και τις τρεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την προσφιλή του συνήθεια, εκδίδει και ένα δελτίο τύπου, που ζητάει να γίνουν μελέτες για όλες τις προτάσεις. Αφού βεβαίως προηγουμένως, με τον έναν ή άλλον τρόπο, ο ίδιος επικρότησε και τις τρεις. Πραγματικό εκκρεμές δηλαδή.

Να προσθέσουμε εδώ, πως στις 28 Ιανουαρίου του 2020, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ, εγκρίνει νομίμως 12.964,26€ για την αποζημίωση που εδικαιούτο ως πρόεδρος του Δ.Σ. για τις χρόνιες 2017 και 2018. Ο ίδιος αρνείται ότι έλαβε την αποζημίωση, αλλά σε απάντηση του στα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, δημιουργούνται αντιφάσεις καθώς καταλήγει λέγοντας «Ο μόνος τρόπος πλέον για να μου καταβληθεί η αποζημίωση που δικαιούμουν είναι με δικαστική απόφαση κατόπιν αγωγής μου». Τελικά πήρε δεν πήρε την αποζημίωση του για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσέφερε στον Σερραϊκό λαό, δεν γνωρίζουμε.

Τελευταίο του “κατόρθωμα” ένα ακόμη δελτίο τύπου, όπου κάνει λόγο για “περισσότερους χώρους άθλησης”, λες και δεν το ξέρουμε. Λες και δεν είναι ζητούμενο από όλους μας. Όταν ήταν αυτός Δημοτική αρχή, τι έκανε για αυτό; Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή.

Είναι πασιφανές πως ο Βασίλης Τερζής έχει πολιτικές φιλοδοξίες, κάτι που δεν είναι κακό. Αλλά όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την παράταξη που ανήκει και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες σε κανέναν.

Πολύ περισσότερο όταν για τις φιλοδοξίες αυτές, το μόνο που παράγει ο κ.Τερζής, είναι δελτία τύπου, κενού περιεχομένου και για λόγους αποκλειστικά επικοινωνίας και προσωπικής του προβολής.

Δικαίως λοιπόν ο τίτλος της “αβάσταχτης ελαφρότητας των δελτίων τύπου”.

Serres24.gr