Δίπλα σε ένα παραδοσιακό ψήστη των Σερρών, η κάμερα της ΕΡΤ3 με τον Βασίλη Αναστασιάδη, γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη και αποκαλύπτει τα μυστικά του καλού ψησίματος.
Η πρώτη ύλη καθαρή, χωρίς περιττά λίπη και ο κατάλληλος χρόνος ψησίματος καθορίζουν αν το χαρακτηριστικό έδεσμα της ημέρας, τα σουβλάκια, θα ικανοποιήσουν τις γευστικές απαιτήσεις των πελατών, τονίζει ο Σωτήρης Κοτσαμπάς, πρόεδρος των εστιατόρων στις Σέρρες.
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Αναστασιάδης, με σκωπτική διάθεση αναφέρει ότι το 1,5 εκατ. σουβλάκια που θα καταναλώσουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς είναι μικρή ποσότητα σε σχέση με αυτήν που καταναλώνουν οι Σερραίοι, οι οποίοι ξεκινούν την “ιεροτελεστία” από το πρωί.
Σήμερα ξεχνάμε τους λογαριασμούς, τα προβλήματα της καθημερινότητος και γιορτάζουμε , λέει ο κ. Κοτσαμπάς. Εν όψει της Σαρακοστής, η κατανάλωση κρέατος είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Πηγή: ertnews.gr