ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Το στερνό αντίο στον Θεόδωρο Αραμπατζή

Το τελευταίο αντίο, λένε αυτή την ώρα, φίλοι και συνεργάτες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Σέρρες στον Θόδωρο Αραμπατζή.

Ο αυτοδιοικητικός άνδρας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στις 6 το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021 και  έχοντας εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ωστόσο ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Ο Θεόδωρος Αραμπατζής γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1957 ελεύθερος επαγγελματίας με διαδρομή πάνω από 40 χρόνια στη σερραϊκή αγορά. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Καπετάν Μητρούση, πριν τις συνενώσεις των Δήμων.  Συμμετείχε στο συνδυασμό του Πέτρου Αγγελίδη και στην προηγούμενη τετραετία ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. Σερρών, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, και του Αυτοκινητοδρόμιο. Στις εκλογές του 2019 είχε ηγηθεί της δημοτικής παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων” και συμμετείχε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Σερρών ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ήταν χαρακτηριστική η μαχητικότητά του αλλά και ο ευγενικός χαρακτήρας του. Δεν σταματούσε να δίνει αγώνα για τον τόπο του αλλά και τα πιστεύω του.

Ο επικήδειος από τον τέως Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη

Εκ μέρους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων αλλά και ως τέως Δήμαρχος Σερρών, νοιώθω την ανάγκη  να εκφράσω  λίγες σκέψεις, εν είδει αποχαιρετισμού, για τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη Θεόδωρο Αραμπατζή.

Μας γεμίζει όλους θλίψη και πόνο, η απρόσμενη απώλειά του.  Περισσότερο δε στους οικείους του,  σύζυγο και τέκνα του, στους οποίους εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Έφυγε  από τη ζωή ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ένας πετυχημένος ελεύθερος  επαγγελματίας, ένας άξιος εκπρόσωπος των δημοτών στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε επάξια για είκοσι χρόνια. Έφυγε  ένας καταξιωμένος συμπολίτης μας. Έφυγε -δυστυχώς- την ώρα της πολιτικής του ωριμότητας για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στο Δήμο και στην κοινωνία.

Υπήρξε προσωπικός μου φίλος αλλά και πολύτιμος συνεργάτης μου στα δημοτικά πράγματα από το 2010 και μετά, με τον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών. Δεθήκαμε,  και αφοσιωμένοι στις αυτοδιοικητικές μας ιδέες υπηρετήσαμε από κοινού με συναντίληψη -επί δημαρχίας μας- τα δημοτικά  πράγματα.

Διετέλεσε σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην  Δήμου Καπετάν Μητρούση, όπως και  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, αλλά και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Αυτή η μακρά πορεία του στα δημοτικά πράγματα, δήλωνε  την εσωτερική του διάθεση να είναι ένα ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Πίστευε αταλάντευτα στις αξίες της συμμετοχής στα κοινά, στην κοινωνική δημοκρατία, στο θεσμό της ανεξάρτητης  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, στο καλό του τόπου. Μα περισσότερο πίστευε στους Σερραίους συνδημότες του.

Διέθετε μια συγκροτημένη προσωπικότητα, με αυτοελεγχόμενη, σεμνή και κοινωνική συμπεριφορά. Ο λόγος του απλός, ειλικρινής, άμεσος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με συνέπεια, εντιμότητα  και σύνεση.  Τη δημόσια πολιτική του εικόνα χαρακτήριζε το ομαδικό πνεύμα του και η συλλογικότητα. Ξεχώριζε επίσης για το θάρρος της γνώμης του την οποία εξέφραζε με μετριοπάθεια και αλληλοκατανόηση, χωρίς εξάρσεις ή λαϊκισμούς και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.   Διατηρούσε πάντα ένα σεμνό προφίλ ανθρώπου χαμηλών τόνων, με παράλληλη φερεγγυότητα και αξιοπρέπεια.

Όλα αυτά τα ποιοτικά γνωρίσματα,  διαμόρφωναν τον χαρακτήρα ενός αξιόλογου συμπολίτη μας με λόγο ειλικρίνειας και αληθείας.  Αυτόν τον συμπολίτη, φίλο και συνεργάτη μας, αποχαιρετούμε σήμερα στο αιώνιο ταξίδι του. Αιώνια ας είναι η μνήμη  και η υστεροφημία του.

Αγαπητέ μας φίλε και συνεργάτη μας, Θόδωρε Αραμπατζή.

Λυπούμαστε βαθύτατα που θα λείπεις από κοντά μας.  Θα στερηθούμε όλα τα χαρισματικά σου προσόντα. Θα θυμόμαστε όμως το ήθος σου, το πράο χαμόγελό σου, την ευγένειά σου, το συνεργατικό σου πνεύμα,  την εντιμότητά σου, την ευχάριστη παρουσία σου.  Σε αποχαιρετούμε με οδύνη, αλλά και με την προσδοκία,  να έχεις «Καλό Παράδεισο».

Ο τέως Δήμαρχος Σερρών

Πέτρος Αγγελίδης

Πηγή: epiloges.tv