ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Το Πεθελινό απέκτησε σύγχρονο γυμναστήριο – Έγιναν τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου Γυμναστηρίου Πεθελινού πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024 στο Πεθελινό.

Πρόκειται για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΘΕΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ», συνολικού προϋπολογισμού 679.308 ευρώ, πλέον των νόμιμων αναθεωρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας τόνισε πως «ο τίτλος του έργου « ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΘΕΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ» πραγματικά ανταποκρίνεται και αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καίριες παρεμβάσεις στο κέλυφος και στο εσωτερικό του, που πραγματοποιηθήκαν στο κτήριο του παλαιού – κλειστού Δημοτικού Σχολείου, μεταμορφώνοντάς το σε ένα Ασφαλές, Σύγχρονο, Άνετο και Λειτουργικό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.»

Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν οι εξής:
•Διαμόρφωση αιθουσών και κατασκευή νέων W.C και W.C Α.Μ.Ε.Α καθώς και αποδυτηρίων.
•Αντικατάσταση στέγης
•Προσθήκη θερμομόνωσης στην εξωτερική τοιχοποιία και στη στέγη του κτηρίου.
•Κατασκευή νέων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης καθώς και ηλεκτρικών.
•Αντικατάσταση των κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
•Αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας αέρα-νερού για θέρμανση και ψύξη.
•Αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων και συμβατικών λαμπτήρων με νέα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED.

•Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ.
•Κατασκευή περίφραξης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
•Προμήθεια εξοπλισμού γυμναστηρίου και αναψυκτηρίου.

Η ένταξη στο πρόγραμμα και η υλοποίηση του έργου μετατροπής του παλαιού, κλειστού εδώ και χρόνια Δημοτικού Σχολείου, σε ένα σύγχρονο γυμναστήριο, θα δώσει ώθηση στο Κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού και θα συμβάλλει εκτός από την ανάπτυξη του αθλήματος και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Νότας τόνισε πως με τα χρήματα του προγράμματος
πρώτον «σώθηκε» από τη φθορά του χρόνου και την επερχόμενη κατάρρευση το πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου και
δεύτερον «δίνεται δυνατότητα στέγασης του υπερδραστήριου ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ»

Ο σχετικά νεοσύστατός Σύλλογος, κατόρθωσε στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, χρόνια που ως Ελληνική κοινωνία ζήσαμε πολύ δύσκολές στιγμές σε όλα τα επίπεδα της ζωής, Οικονομικής, Κοινωνικής, Πολιτικής, όχι μόνο να αντέξει στην πίεση αυτή των χρόνων αλλά να Δημιουργηθεί, να δείξει αξιέπαινη αντοχή στις αντίξοες συνθήκες, να στεριώσει, να Δυναμώσει, και να είναι σήμερα έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο Πανελλήνιο στον χώρο της ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ, ατενίζοντας δικαίως το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Για όλους εμάς, ο Σύλλογος αυτός είναι το ζωντανό παράδειγμα, που μας διδάσκει πως όταν κάνεις κάτι, με Μεράκι, Αγάπη, Αυταπάρνηση και Θυσίες, είσαι «καταδικασμένος» να πετύχεις».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αθλητές του Συλλόγου «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ» με τους γονείς τους και κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: serrespost.gr