ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Το Κωνσταντινάτο γιορτάζει τον Άγιο Παντελεήμονα με διήμερο εκδηλώσεων

Διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026, στο Κωνσταντινάτο, με αφορμή την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 19:00, με την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού και τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα.

Στις 21:30, θα ακολουθήσει λαϊκή μουσική βραδιά, προσφέροντας μια όμορφη βραδιά διασκέδασης για κατοίκους και επισκέπτες.

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2026 και ώρα 20:30, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο «Ταξίδι στην Παράδοση της Ελλάδας», με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινάτου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», ο Δήμος Σερρών και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.