ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Το Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. γιόρτασε την Ημέρα της Γης (Φωτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, τα παιδιά και οι εκπαιδευτές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), διοργάνωσαν δράσεις, προκειμένου να μας υπενθυμίσουν ότι πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο ενάντια στη φύση , η οποία αποτελεί το μοναδικό μας σπίτι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα παιδιά ενημερώθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, ζωγράφισαν εμπνευσμένα από την Ημέρα της Γης και προχώρησαν σε δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου στέλνοντας το μήνυμα: «Φυτεύουμε δέντρα – Σεβόμαστε τη Γη».

Στις δράσεις συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτές για το έργο τους και μαζί τους φύτεψε τα δέντρα. «Σήμερα μαζί με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. προχωρήσαμε στη δεντροφύτευση των δέντρων της Πολιτείας των Ευχών, τα οποία επρόκειτο να φυτευτούν στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων , αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν, λόγω των έργων που γίνονται εκεί. Με αφορμή την Ημέρα της Γης αποφασίσαμε να τα φυτεύσουμε στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου,  ώστε να χαρίσουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών και όλοι μαζί από κοινού να στείλουμε το μήνυμα για τον σεβασμό που πρέπει να επιδείξουμε στην προστασία της Γης», ανέφερε ο κ. Χρυσάφης.

Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ. Σοφία Γεωργιανού μαζί με τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη κι ως τον «Καπετάνιο» του Δήμου Σερρών του χάρισαν συμβολικά μια Πασχαλινή λαμπάδα με μια άγκυρα.

Με τη σειρά της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη  υποστήριξε: «Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μας καλούν όλους να  δεσμευτούμε, να εργαστούμε σκληρά για την προστασία του πλανήτη μας και τη συμφιλίωσή μας με τη φύση. Είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά, τα οποία αξίζουν την αγάπη μας και την προσοχή μας. Γι’ αυτό με αφορμή την Ημέρα της Γης αποφασίσαμε  να προχωρήσουμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης και εξωστρέφειας για τη δημιουργική απασχόλησή τους. Η Ημέρα της Γης έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα και θέλει να μας θυμίσει ότι μπορεί να είμαστε ο ένας από τον άλλον μακριά, αλλά νοιαζόμαστε το ίδιο. Γιατί μένουμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι.»

Παράλληλα η κ. Παλάζη ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο όσο και τον ιδιοκτήτη του φυτωρίου «ΦΥΤΟΧΩΡΑ» κ. Χρήστο Γρέδη για τη σημαντική συμβολή τους στη δράση της δεντροφύτευσης.

Η δράση φέτος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022 αντί στις 22 Απριλίου που τιμάται η Ημέρα της Γης, λόγω της κορύφωσης του Θείου δράματος την Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου 2022