ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Το Χρυσάνθεμο, ο Ιζνογκούντ και ο… Λουλουδοδήμαρχος

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι  η  Λουλουδούπολη μας έχει αποκτήσει «πρωϊνό καφέ». Ο Λουλουδοδήμαρχος, ο γυρολόγος, οι επικοινωνιολόγοι σχεδόν καθημερινά αναλύουν τις τοπικές (ενίοτε και …διεθνείς) εξελίξεις και όσα έχουν να κάνουν με την εικόνα της Λουλουδοσυμμαχίας και του Λουλουδοδημάρχου προσωπικά.

Ο καφές ζεστός (σημειολογικά) , το τραπέζι στρωμένο με πιτιφούρια και άλλα εκλεκτά βουτήματα και στην οθόνη του pc (που οσονουπω θα αναβαθμιστεί σε videowall) παίζει η τελευταία συνέντευξη του Χρυσάνθεμου στη Στυφή  TV.

Επικρατεί απόλυτη σιωπή. Όλοι τους κρατούν σημειώσεις. Το Χρυσάνθεμο είναι στριμωγμένο στη γωνία από τη δημοσιογράφο.

-Εγκρίνατε  μια δαπάνη 3.000€ δημιουργίας δύο δίλεπτων βίντεο προβολής των δράσεων της Δημοτικής Επιχείρησης ΛουλουδοΠολιτισμού.  Το ερώτημα είναι οι τεχνικές προδιαγραφές  φωτογραφίζουν κάποιον συγκεκριμένο. Θα μας πείτε ποιους ειδικούς συμβουλευτήκατε και επιλέξατε συγκεκριμένη κάμερα, συγκεκριμένης μάρκα,  συγκεκριμένο drone  και αν γνωρίζατε ότι υπάρχει μόνο ένας στη Λουλουδούπολη που τα έχει αυτά;;; Επρεπε να υπάρχει ηχολήπτης, οπερατέρ, βοηθός οπερατέρ, σκηνοθέτης, διεύθυνση παραγωγής και παιδί για τους… καφέδες γι’αυτή την δουλειά;;;

Εκείνη τη στιγμή στο κινητό του Λουλουδοδημάρχου, ακούγεται το τραγούδι «άνοιξε πέτρα» της Μαρινέλας, κι ένα Χρυσάνθεμο εμφανίστηκε στην οθόνη του κινητού.

-Σταματήστε το λίγο!

– Έλα πες μου…

– Κύριε Λουλουδοδήμαρχε, θα ήθελα τη γνώμη σας,  λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, μήπως δεν θα έπρεπε να μοιράσουμε ρωσική σαλάτα μαζί με τα άλλα σαρακοστιανά εδέσματα;

– Παραγγείλατε τέτοια … σαλάτα;;; έπρεπε να έχει ετικέτα «σαλάτα από χώρα δίπλα στην Ουκρανία». Είπαμε είμαστε με την Ουκρανία και με τους ψηφοφόρους που έχουν έρθει από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έρχονται εκλογές.

Κλείνοντας το τηλέφωνο μια φωνή απορίας ακούστηκε από την γραμματέα που έφερνε εκείνη την στιγμή νερό στους παριστάμενους:

«Είναι η ρώσικη σαλάτα νηστίσιμη»;;;

Επικράτησε σιωπή 10 δευτερολέπτων όλοι αλληλοκοιταχτήκαν και ο ΛουλουδοΔήμαρχος συνέχισε απτόητος με τον σχολιασμό της συνέντευξης…

-Τι να κάνουμε η Ιφιγένεια μας, ουπς Χρυσάνθεμο ήθελα να’πω,  είναι έξυπνη. Συνεργάζεται, ενημερώνει, κάνει ότι της ζητάμε, ακόμη και με προσωπικό κόστος.  Πως τα κατάφερε πάλι;

-Δεν την έκοψε να πει, «οι τεχνικές προδιαγραφές ορίστηκαν από την υπηρεσία». Λίγο ακόμη θα έλεγε ότι «μου της έδωσε το γραφείο του Δημάρχου» και μετά δεν θα μας ξέπλυνε ούτε ο Στρυμόνας όταν έχει νερό.

-Το έχουμε πει άπειρες φορές στους Λουλουδοσυμβούλους μας. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, πρέπει να πετάμε τη μπάλα στα… λουλούδια της πλατείας. Μέχρι να την βρουν εμείς θα τα έχουμε αλλάξει όλα και θα ξεχαστεί.

Πετάγεται ο Γυρολόγος:

  • Οι δικές μας αναθέσεις είναι πάντα συμβατές με τις γενικότερες αντιλήψεις της νέας νομοθεσίας. Οι φωτογραφικές διατάξεις γινόταν μόνο επί των ημερών της Επαναστάσεως. Το ξέρετε ότι υπήρξε νόμος που ίσχυσε μια ημέρα ώστε να πάρει αυτόματο διαζύγιο ο Παπαδόπουλος για να μη χάσει το κελεπούρι τη Δέσποινα. Είναι κατάσταση αυτή, να μην έχουμε τη δυνατότητα, της… λογοκρισίας;

Ένα … «Ξεφεύγεις» ακούστηκε από τον Λουλουδοδικολάβο.

-Που ζεις. Άλλαξαν οι εποχές. Όλα γίνονται με πιο κομψό τρόπο. Πλέον με όρους και κριτήρια (όλα νομότυπα) οδηγούμε εκεί που θέλουμε το λουλουδοχρήμα.

-Ίσως τελικά το σχέδιο να βάλουμε μια έξυπνη γυναίκα να καθαρίσει τον ΛουλουδοΠολιτισμό, δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.  Μια γυναίκα είναι σαν το τσάι. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δυνατή είναι μέχρι να την βάλεις σε καυτό νερό.

Έξυπνο Ιζνογκούντ, είπε ο Λουλουδοδήμαρχος. Για καυτές πατάτες όμως δεν μας λες τίποτα. Άντε τώρα να πνίξουμε ακόμη μια στο λάδι. Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.

-Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πληρώθηκε και η Πολιτεία των Δι’ ευχών είπε ο Ιζνογκούντ.  Πως θα γίνει να μην ασχοληθεί κανείς με αυτό.  Θα δυσκολέψουν τα πράγματα.

-Πέρασε  η  ώρα έχω φωτογράφιση, θα αλλάξω φωτο προφίλ. Να ξέρετε ότι από σήμερα. Δεν θα κάνω tag σε κανένα από τη Συμμαχία. Μόνο εγώ θα φαίνομαι.  Εξαιρείται μόνο εκείνη,  που σε κάθε ανάρτησή της αναφέρει ότι υλοποιεί το όραμα του λαοπρόβλητου Δημάρχου.

-Συνεχίζουμε μεθαύριο  τον πρωινό μας καφέ, Ιζνογκούντ να την συναντήσεις το συντομότερο το  Χρυσάνθεμο.  Αχανασίαααα  τηλεφώνησε της να έρθει, πες ότι την θέλω, θα προκύψει κάτι ξαφνικά και να δει τον Ιζνογκούντ. Δεν την βλέπω γιατί δεν αντέχω άλλο τις κλάψες.

ΣΚΗΝΗ 2η : Αφιξη Χρυσάνθεμου στο Λουλουδοδημαρχείο

– Καλώς το Χρυσάνθεμο

– Πως τα πάς;

– Από το κακό στο χειρότερο  Ιζνογκούντ, τι να σου πω. Πάλι δεν ήθελε να με δει.

– Το άρωμα σου καθηλώνει.

– Βιξ είναι!!! Ασε τις μαλαγανιές σου δεν πιάνουν.

– Άκουσε με Χρυσάνθεμο.  Είσαι έμπειρη. Ξέρεις ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου αποκαλύπτεται όταν κατέχει δύναμη και εξουσία. Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελάττωμα.  Εμείς έχουμε κοινές  λαχανί  καταβολές, γνωριζόμαστε από τα παλιά, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε δύο λεπτά.  Θέλω να σε προφυλάξω.   Ξέρω σε αφήσαμε εκτεθειμένη. Σου φορτώσαμε πολλά.  Αλλά κι εσύ….

-Το εκτιμώ Ιζνογκούντ.  Να κάνω πως συμφωνώ. Αλλά γιατί κι εσύ δεν το πέρασες από την δική σου οικονομική επιτροπή και το έστειλες σε μένα. Εσύ δεν έχεις ανάγκη για προβολή, τόσες δράσεις υλοποιούνται. Έχεις και τον άλλον που σου γράφει κατ’ αποκοπή διαρκώς υμνολόγια και τα ανεβάζει στο ιστολόγιο της βόμβας.  Το στείλατε κι αυτό σε  μένα.  Με νοιάζει εμένα πως θα πληρωθεί ο λουλουδοεπικοινωνιολόγος σας. Να ξέρεις ότι νιώθω ότι όσο περνάει ο καιρός απομακρυνόμαστε με όλους και δεν φταίω εγώ και γι’αυτό!!!

-Δεν έχεις δίκιο, δεν απομακρυνόμαστε,  απλά διαστέλλεται το σύμπαν, την είπε για να την πειράξει.

Γέλασε, έσπασε ο πάγος .

Ιφιγένεια, συγγνώμη Χρυσάνθεμο, σημασία δεν έχει αν πέσεις. Σημασία έχει να μην πέσεις μπροστά σε κόσμο και γίνεις ρεζίλι, ουπς μπροστά στις κάμερες εννοούσα. Για πες τι θες;;;

Ιζνογκούντ, θέλω έναν λουλουδάνθρωπο να τρώμε μαζί το βρίσιμο. Δεν μπορώ άλλο να το τρώω όλο μόνη. Σαν την Μάρθα Βούρτση κατάντησα. Για κοντά 700 ευρω δεν αξίζει τον κόπο. Δεν είμαι σαν και σας που λαμβάνετε το 70% της αμοιβής του ΛουλουδοΔημάρχου.

Ο Ιζνογκουντ ξεκινά μια ομοβροντία ακαταμάχητης κολακείας:

Χρυσάνθεμο, να  θυμάσαι πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο γάτος.  Είσαι χαρισματική. Οι πιο δύσκολες στιγμές είναι αυτές που δίνουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση. Θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον σκόπελο. Απομακρύνσου από το κουτσομπολιό, αγνόησε τα όσα λένε για σένα, εστίασε στο θετικό που κρύβει μέσα της η κάθε περίσταση. Γέλασε με αυτά που συμβαίνουν. Σχεδίασε της ζωή σου όπως το επιθυμείς, ότι πέρασε ανήκει στο παρελθόν. Μη το κουβαλάς μαζί σου στο μέλλον.

-Καλά με δουλεύεις Ιζνογκούντ, πλησιάζουν και οι εκλογές.  Πιστεύεις ότι έχω βρει μια θέση στη σκέψη του, στη δική σου να το πιστέψω, αλλά σε εκείνον όχι. Θα με θυσιάσει, να το ξέρεις. Δεν θέλει ανθρώπους με γνώμη και άποψη. Το μόνο δρόμο που θέλει να πάρω είναι ο αγύριστος. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά που κάνετε,  είμαστε πολύ κοντά στον πάτο.

-Μη στεναχωριέσαι, δεν φθάσαμε ακόμη. Συνεχίζουμε το σκάψιμο.

Συμφωνούν και οι δύο. Το να μπορείς να απαντήσεις αμέσως με σαρκασμό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε περίπτωση είναι σημάδια έξυπνου και υγιούς ανθρώπου. Χαίρεσαι να τους βλέπεις. Όχι σαν μερικούς άλλους που τους ρωτάς τι κάνουν και θέλουν πέντε λεπτά να σε απαντήσουν.

-Θέλουμε μια χάρη Ιφιγένεια, συγγνώμη Χρυσάνθεμο. Να ζήσεις λίγο χωρίς τηλεόραση. Κλείσε τα τοπικά, δες και καμία ταινία. Δεν χρειάζεσαι την προβολή.  Γνωρίζεις τεράστια κοινωνική αποδοχή. Όλοι σε μνημονεύουν.  Σε ζηλεύουν. Σε φθονούν. Τα χρόνια είναι δύσκολα. Ο άλλος ο δικός μας  πλήρωσε  το ρεύμα του και τον κάλεσε η εφορία να τους εξηγήσει που τα βρήκε. Οι καιροί είναι ύποπτοι.  Αντιλαμβάνεσαι  τι εννοώ…

-Να ξέρεις Ιζνογκούντ, ότι αν κάποια στιγμή με προορίζει για κάπου αλλού, να ξέρεις ότι είμαι έτοιμη.

-Τον ρώτησα να ξέρεις, Του είπα ποια είναι καλύτερη Πρόεδρος από το Χρυσάνθεμο για τον ΛουλουδοΠολιτισμό και τι απάντησε. Υπάρχει και μια άλλη, αλλά… δεν την ξέρω!!!

-Το πιασα το υπονοούμενο Ιζνογκούντ και συ να θυμάσαι.  Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θέλω να σου πω… το «επικεφαλής είναι άκλιτο». Ορισμένα δεν τα παίζουν κορώνα γράμματα.

-Σε εκλιπαρώ. Μη βγαίνεις ζωντανά στην ΣΤΥΦΗ TV, στην άλλη να βγαίνεις!

-Τη χάρηκα την κουβέντα μας.  Πόσο ευτυχισμένοι  ήμασταν πριν… 30 χρόνια!!!

-Τρελάθηκες; Δεν  γνωριζόμασταν καν, πριν τριάντα χρόνια

-Ακριβώς  γι’ αυτό καλέ μου.

Συνεχίζεται…

Πηγή: anexartitos.gr