ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Τι λέει ο δάσκαλος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην έκρηξη (Βίντεο)

Σοκ επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στον λέβητα του 9ου δημοτικού σχολείου της πόλης, την Δευτέρα.

Ο δάσκαλος του ολοήμερου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μίλησε στους δημοσιογράφους και με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τα όσα συνέβησαν. Μίλησε για την έκρηξη, το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε και τα παιδιά που ήταν πεσμένα στο έδαφος. «Την έχω την εικόνα μπροστά μου, πώς θέλετε να είμαι;» είπε αρχικά ο εκπαιδευτικός.

Σε ερώτηση εάν ο Βασίλης ήταν δικός του μαθητής απάντησε: «του σχολείου, όλων και παιδί όλων μας».

«Ήμουν μπροστά. Εκείνη την ώρα είχα βγάλει το μικρό παιδί για να παίξει, δεν τον έπαιζαν οι άλλοι γιατί ήταν μικρότερος. Το έβγαλα να παίξει και μετά από λίγο έγινε. Στην πόρτα μπροστά», συνέχισε ο δάσκαλος.

Το 9ο δημοτικό σχολείο παραμένει και σήμερα κλειστό, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία των Σερρών άνοιξαν και λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η οικογένεια του 11χρονου έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος φαίνεται να συμφωνεί σε πολλά με τον τεχνικό πραγματογνώμονα που έχει οριστεί από την αστυνομία, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι είναι εμφανής η αιτία της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 11χρονος μαθητής και να τραυματιστούν άλλοι δύο (6 και 10 ετών).

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης– όλες εξ αμελείας.

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ