Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στις Σέρρες.
Σε βάρος του ανήλικου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών περίπου στις 12:30 και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο.
Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί φίλοι, συγγενείς και πολίτες, κρατώντας πλακάτ και ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του ανήλικου. Με συνθήματα όπως «17 χρονών ζητούσε ζωή, όχι σιωπή» και «Η δικαιοσύνη δεν κουκουλώνει δολοφονίες», απαιτούν την πλήρη απόδοση ευθυνών για το τραγικό περιστατικό.
Υπό τον φόβο επεισοδίων και προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της απολογίας, η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε και σε προσαγωγές ατόμων, μεταξύ των οποίων και του 18χρονου αδελφού του κατηγορούμενου.
Σε δηλώσεις της, η μητέρα του 16χρονου αναφέρθηκε στην προσαγωγή του μεγαλύτερου γιου της, υποστηρίζοντας ότι έγινε εσκεμμένα:
«Το παιδί έφευγε από το σπίτι με έναν φίλο του, καθώς είχαν ραντεβού με τον δικηγόρο. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους έκαναν έλεγχο και τον πήραν μέσα επίτηδες για εξακρίβωση στοιχείων. Αυτό έγινε εσκεμμένα, είναι αντίποινα και ξεσπάνε στο παιδί. Τους θέλουν και τους δύο σε μια κόλλα χαρτί και είναι ολοφάνερο. Τους ζήτησα σαν χάρη να αφήσουν μόνο τον αδελφό του και να φύγουν οι φίλοι, αλλά τον πήραν μέσα».
Υπενθυμίζεται ότι από τη νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε πως το 17χρονο θύμα έφερε βαρύτατες κακώσεις σε όλο του το σώμα. Η ιατροδικαστική έκθεση που έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ρήξη εσωτερικών οργάνων, ευρήματα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστηρίζει ότι χτύπησε το θύμα με δύο γροθιές στο πρόσωπο.

