ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Ταυτοποιήθηκαν 22 κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομία συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ στις Σέρρες. Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ημεδαπών ανδρών, που έκλεβαν πηνία και καλώδια από τους μετασχηματιστές. Η συνολική τους λεία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 76.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου και Ποροΐων, εξιχνιάσθηκαν κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε αγροτικές περιοχές των Σερρών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, μετέβαιναν με όχημα σε αγροτικές περιοχές των Σερρών, όπου παραβίαζαν μετασχηματιστές ρεύματος και αφαιρούσαν πηνία και καλώδια, με σκοπό το παράνομο όφελος.

Η εγκληματική τους δράση είχε ως αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή ρεύματος στα κοινοτικά αντλιοστάσια, με συνέπεια να εμποδίζεται η άρδευση αγροτεμαχίων και η ύδρευση των οικισμών. Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου έως 4 Αυγούστου 2022, διέπραξαν συνολικά 22 κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, από όπου αφαίρεσαν πηνία και καλώδια, με τη συνολική αξία της ζημίας που προκάλεσαν να υπολογίζεται στις 76.780 ευρώ.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως και πλήθος μεταλλικών τμημάτων από μετασχηματιστές, που εντοπίσθηκαν στην οικία του ενός από τους ημεδαπούς. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.»