ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Σύσκεψη φορέων για τα νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους  για τις αλλαγές στη φορολογία που επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξέφρασαν σε έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, οι εκπρόσωποι των φορέων, σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σερρών.

Στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» συμμετείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και της Ελληνική Λύσης Κώστας Μπούμπας, εκπρόσωποι των βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι εκπρόσωποι των φορέων, σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων του Νομού Σερρών, οι οποίοι  κατέθεσαν τις προτάσεις τους για να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο.

«Το θέμα το συζητήσαμε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και όλοι οι πρόεδροι αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε δράσεις για να καταθέσουμε προτάσεις έτσι ώστε να έχουμε αλλαγές στο νομοσχέδιο γιατί όπως γνωρίζετε, αυτήν την περίοδο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί όπως είναι, θα φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

«Το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση και αντιλαμβάνεστε ότι επιδέχεται και συζητήσεων και βελτιώσεων και προτάσεων. Ήδη εμείς ως βουλευτές, κι εγώ προσωπικά έχω καταθέσει αρκετές προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν γίνει δεκτές στο νομοσχέδιο αλλά χρειάζεται ακόμα κι άλλη συζήτηση», είπε ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου υπογραμμίζοντας ότι με χαρά θα ακούσει προτάσεις και ιδέες από τους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας, αυτούς, που όπως είπε, παράγουν πλούτο στην περιοχή μας κι έχουν τον πρώτο λόγο στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου. «Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς κι ελπίζω να βρούμε μαζί κοινές λύσεις, πάντα προς όφελος της κοινωνίας και της αγοράς», είπε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της  ΟΕΒΕΣΣ, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, του 2ο Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματικών Ν. Σερρών, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, των Μηχανικών, των Δικηγόρων και των Ιατρών οι οποίοι «καυτηρίασαν» το νέο νομοσχέδιο και τόνισαν πως θα είναι καταστροφικό για τους κλάδους τους.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών αποφάσισαν να αποσταλούν οι προτάσεις τους για τις αναγκαίες αλλαγές στο αρμόδιο Υπουργείο, οι βουλευτές να βοηθήσουν ώστε αυτές να κοινοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πιέσουν τα κεντρικά θεσμικά τους όργανα να συναντηθούν με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών