ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν καταγγέλλοντας Μιχάλης Καρτερός και Γιάννης Στεργίου

Αποχαιρέτησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν πολλά στελέχη σε όλη την Ελλάδα, ο Συντονιστής του κόμματος στις Σέρρες Μιχάλης Καρτερός και Αναπληρωτής Συντονιστής Γιάννης Στεργίου.

Το κείμενο της δήλωσης αποχώρησης έχει ως εξής:
«Μια μεγάλη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Με βαθιά λύπη αποχωρούμε σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι, των τελευταίων δεκαετιών, στο οποίο συμμετείχαμε έλαβε τέλος.

Αποχωρούμε με αξιοπρέπεια σεβόμενοι την διαδρομή μας και την ιστορία μας στην αριστερά με μοναδικό μας μέλημα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.
Γιατί ο αγώνας κατά των κοινωνικών ανισοτήτων και των αδικιών, ο αγώνας για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, ο αγώνας για σοσιαλισμό ποτέ δεν σταματά.

Το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον οποίο υπηρετήσαμε από θέση ευθύνης, με ανιδιοτέλεια και συχνά με  προσωπικό κόστος, δεν είναι πλέον το κοινό μας σπίτι. Δεν αποτελεί πλέον ευρύχωρο πολιτικό χώρο σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και παραδόσεων της Αριστεράς.Δεν μας εκφράζει σήμερα ιδεολογικά και πολιτικά. Δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό ούτε τις αναφορές μας ούτε τις μνήμες μας ούτε τις  παραδόσεις μας.

Αδυνατούμε πια να διακρίνουμε σε αυτό, τις συλλογικές μας θέσεις, τις αρχές και την ιστορία μας  τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της αριστεράς.

Αδυνατούμε και αυτό είναι βαθιά ανθρώπινο, να ανεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε το νεοαυριανισμό της ηγεσίας του, τη σκόπιμη καλλιέργεια τοξικού λόγου, την δαιμονοποίηση κάθε κριτικής άποψης, τις θεωρίες συνωμοσίας, περί «υπονομευτών» «5ης φάλαγγας» «εσωτερικού εχθρού».

Είναι προφανές ότι ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον γνωρίζαμε, έχει ήδη κλείσει. Στη δική μας οπτική η σημερινή ηγετική ομάδα τον οδηγεί στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με την  ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις ενός κόμματος της  Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Αριστεράς. Αυτό δεν μπορεί και δεν επιθυμούμε να γίνει στο όνομά μας .

Αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από τους αγώνες.
Το δικό μας τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή.

Γιατί σήμερα, στην «εποχή των τεράτων» είναι επιτακτική η ανάγκη και η δυνατότητα αποτελεσματικής παρουσίας και προσφοράς της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Γιατί μια τέτοια συνθήκη είναι αναγκαία αλλά και δοκιμασμένη ώστε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την κυριαρχία της Δεξιάς, την απειλή της ακροδεξιάς, τις ανισότητες που θεριεύουν, τις διακρίσεις που παγιώνονται.

Επιβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι συνεχίζουμε στην ίδια διαδρομή, αυτήν την ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με οδύνη για την αποχώρηση, αλλά ταυτόχρονα με αισιοδοξία και ενθουσιασμό πως ακόμη μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες σε όλες και όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στην οργάνωση του ν. Σερρών. Τους τιμούμε και τους σεβόμαστε. Με τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα βρεθούμε μαζί ξανά στους αγώνες για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια αριστερά και της κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και της εν δυνάμει διακυβέρνησης

Παρακαλούμε τα αρμόδια Όργανα του κόμματος, να φροντίσουν για τη διαγραφή μας από τα Μητρώα του.
Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στα μητρώα της αριστεράς όμως, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό αποτελεί για εμάς επιλογή ζωής.
ΣΕΡΡΕΣ 29/11/2023

ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ