ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Συνάντηση Β. Μητλιάγκα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών είχε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πρόληψης κ. Νάσου Παπαδόπουλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα λειτουργίας για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως η στελέχωση και η αναβάθμισή του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Βαγγέλης Παπαμιχάλης, αφού ευχαρίστησε την Δήμαρχο Σερρών για την πρόσκληση, ενημέρωσε για τις συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών και συγκεκριμένα παθολόγων, από τους οποίους η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, ζητά να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο της Δράμας, προκειμένου να πραγματοποιούν εφημερίες. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιχάλης, μέχρι τώρα έχουν παραιτηθεί 5 παθολόγοι.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τόνισε ότι στηρίζει τα αιτήματα των νοσοκομειακών ιατρών για προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.  Παράλληλα, ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει τις επόμενες ημέρες με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, προκειμένου να του εκφράσει την αγωνία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Aμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, η κ. Μητλιάγκα θα αναλάβει πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία Βουλευτών, Δημάρχων και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας, με κύριο αίτημα τη στελέχωση του Νοσοκομείου και απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Γιώργος Τσινόπουλος, η Γραμματέας κ. Ελένη Λεονταρίδου, ο Ταμίας κ. Κώστας Νατσής και το μέλος της Ένωσης κ. Χρήστος Γούδης.