ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Συνάντηση Δημάρχου και Ένωσης Εστίασης

Δελτίο τύπου από την Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών:

«Σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/5/2021) η συνάντηση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη με το προεδρείο και τα μέλη της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η διαχείριση του ζητήματος των τραπεζοκαθισμάτων, με αφορμή το άνοιγμα της Εστίασης, εν μέσω της πανδημίας.

Στη συνάντηση, όπου παρευρέθησαν και οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών & Οικονομικών Λειτουργιών, Σπύρος Μυσιρλής και Υπηρεσιών του Πολίτη Γιώργος Ταΐρης συμφωνήθηκε αμφοτέρων των πλευρών, Δ. Σερρών και Εστίασης η απόλυτη εφαρμογή της νομιμότητας, όσον αφορά στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, όπως προβλέπει ο νόμος, οι άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων των καταστηματαρχών και φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Προέχει η υγεία των πολιτών και η διευκόλυνση της διέλευσης των Σερραίων από τους κοινοχρήστους χώρους σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της υγιούς τοπικής επιχειρηματικότητας»  δήλωσε σε κάθε τόνο ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, προσθέτοντας πως ο δήμος Σερρών δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση στη βαρύτητα της ευθύνης που επιβάλλει η τήρηση των μέτρων.

Απολύτως σύμφωνοι οι εκπρόσωποι της Εστίασης με την τοποθέτηση του Δημάρχου και προσβλέποντας σε μία αρμονική συνεργασία με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, διεμήνυσαν δια στόματος του Προέδρου Σωτηρίου Κοτσαμπά πως είναι το ίδιο αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τους εκπροσώπους του κλάδου και το οποίο δεν θα επιτρέψει από πλευράς τους τυχόν παραβάσεις.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο συμμόρφωσης με ό, τι προβλέπει ο νόμος, η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών καλεί για άλλη μία φορά τους συναδέλφους να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, (στις διευθύνσεις Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας και στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων), προκειμένου να εξασφαλίσουν τη νόμιμη άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου.»