ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Συλλήψεις μετά από καταδίωξη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τρεις αλλοδαποί άνδρες, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες εντοπίστηκαν τη στιγμή που είχε ακινητοποιηθεί το ένα από τα δύο οχήματα που επέβαιναν και στη θέα των αστυνομικών, επιβιβάστηκαν και οι τρεις στο δεύτερο όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο λίγο αργότερα το όχημα τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν αποβιβάσει από όχημα που οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, συνολικά 7 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι, τους οποίους μετέφεραν με σκοπό τη μη νόμιμη προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες επέβαιναν στο δεύτερο όχημα, όπου ο οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και λειτουργούσαν ως «προπομπός», προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ελέγχους των Διωκτικών Αρχών.

Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν και διαπιστώθηκε ότι για το ένα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 28 Ιουνίου 2023 στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως και για το δεύτερο είχε δηλωθεί κλοπή την 30 Ιουνίου 2023 στο Τμήμα Ασφάλειας Καμινίων – Ν. Φαλήρου.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.