Χωρίς κατηγορία

Σέρρες: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ν. Σερρών καλεί τα Σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα του Νομού Σερρών να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την χώρα.

Η κυβέρνηση μέσα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαίωσε ότι εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από νέα βάρη και θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντάς τους επιπλέον ζεστό χρήμα από τη λαϊκή φοροληστεία ενώ λίγες μέρες πριν πέρασε νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου των Χριστουγέννων.

Αξιοποιώντας το πόρισμα “Πισσαρίδη”, ετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Με μειώσεις στις συντάξεις και πιθανά αδυναμία στο μέλλον παροχής της επικουρικής ασφάλισης που θα συνεχιστεί και στην κύρια. Με την κατάργηση της όποιας προστασίας είχε απομείνει για την πρώτη κατοικία, παραπέρα εμπορευματοποίηση στις παροχές υγείας, πρόνοιας, παιδείας, στο νερό και στο ρεύμα.

Και όλα αυτά όταν για χιλιάδες εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους, η βαρβαρότητα έχει γίνει «κανονικότητα» πριν την πανδημία με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία

χρόνια. Με περαιτέρω επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση της πληρωμής υπερωριών και διευκόλυνση των απολύσεων, γενίκευση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας μέσα στο έτος ή το εξάμηνο που μαζί με όλες τις μορφές ευέλικτης εργασίας, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την τηλεργασία, εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να είναι στη διάθεση του εργοδότη 24 ώρες το 24ωρο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση.

Επιτίθενται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Με αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου για την ενίσχυση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας, του συνδικαλισμού δηλαδή που υπηρετεί η πλειοψηφία στη ΓΣΣΕ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Με τους εργαζόμενους στη γωνία, εμποδίζοντάς τους να αντιστέκονται στην ολοένα και πιο σφοδρή επίθεση και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα θα επιχειρήσουν να βάλουν νέα εμπόδια στη δράση των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ.

Τις προτεραιότητές της η κυβέρνηση τις έδειξε και στη διαχείριση της πανδημίας!

Δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ την ίδια στιγμή έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των επιχειρηματιών στον τουρισμό, των εφοπλιστών και των ομίλων στις αερομεταφορές. Το ίδιο και με τα σχολεία, που άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ούτε λόγος για μέτρα προστασίας των εργαζομένων ή ελέγχους στους χώρους δουλειάς, όπου βασιλεύει ο νόμος του εργοδότη.

Επιπλέον μέσα στην κρίση οι ιμπεριαλιστές συμπεριφέρονται ως λύκοι πάνω από την λεία. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζεται και το έδαφος για επικίνδυνες για τους λαούς

εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξαναμοιράζουν τα σύνορα, τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, τους δρόμους ενέργειας και εμπορευμάτων με το αίμα των λαών.

Να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα, συνολικά στην εργατική τάξη. Να μην δεχτούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να γίνουμε σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή ή για ελπίδες πως μπορεί κάτι να αλλάξει χωρίς τη δική μας αποφασιστική παρέμβαση.

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης – όχι τις φιλανθρωπίες των φαρμακευτικών και των άλλων επιχειρήσεων – με κατάργηση στις επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων του φαρμάκου. Απαιτεί η οικονομία και η παραγωγή να οργανώνεται στη βάση του επιστημονικού, κεντρικού σχεδιασμού, με κριτήριο και οδηγό την πλήρη και καθολική ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Παίρνουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Στις 13 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα και Συλλόγων, με το ΠΑΜΕ, δίνουμε την δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης.

Καλούμε τα σωματεία του Ν. Σερρών να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία του. Αγωνιστικά χτίζουμε το δικό μας μέτωπο. Φέρνουμε στη πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.

Ø Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών.

Ø Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ø Μέτρα προστασίας των ανέργων, καμιά περικοπή στα συνταξιοδοτικά και όλα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ø Όχι στις απολύσεις, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας.

Ø Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

Ø Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.

Ø Κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Ø Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Στο Συλλαλητήριο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ