ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Συγκίνηση για τον θάνατο του Ηλία Κάντζα

«Έφυγε» σε ηλικία 77 ετών ο Ηλίας Κάντζας.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στην εκκλησία  της Ευαγγελίστριας στην πόλη των Σερρών και ακολούθως έγινε η ταφή του στα Β’ κοιμητήρια της πόλης των Σερρών . Ο εκλιπών υπήρξε πολίτης με ιδιαίτερα αστικά χαρακτηριστικά. Καλόψυχος, καλλιεργημένος, κοινωνικός , δοτικός, τυπικός σε όλα του. Επαγγελματικά ξεκίνησε ως υπάλληλος Συνεταιρισμών αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ήταν υπάλληλος Τραπέζης.

Φίλοι, συγγενείς από το Βαλτερό από το οποίο έλκει την καταγωγή, άνθρωποι που συνεργάστηκαν και δέθηκαν μαζί του  τα χρόνια που υπήρξε υπάλληλος της Γενικής Τράπεζας, μέλη του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, άνθρωποι από το χώρο του τοπικού Τύπου άναψαν ένα κερί το απόγευμα του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στη μνήμη του  και τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο Ηλίας Κάντζας με τη σύζυγο του αείμνηστη Γεωργία Κάντζα- Αλτιτζή απέκτησε δυο παιδιά, τον Γιώργο και τον Νίκο. Είδε την συνέχεια της ζωής με τα εγγόνια που του χάρισε ο Γιώργος, τον Ηλία και τον Αθανάσιο.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος