ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ανεμογεννητριών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 14/3 στις 18.00 έξω από το Θέατρο Αστέρια, η Επιτροπή κατοίκων Σερρών, Ξηροτόπου, Οινούσας, Αχλαδοχωρίου, με αφορμή 14 ανεμογεννήτριες ύψους 200μ η κάθε μια, που ζητούν εταιρείες να εγκαταστήσουν στην στην κορυφογραμμή του Λαϊλιά (πάνω από τον Ξηρότοπο και την Ορεινή).

Το θέμα εισάγεται (επαναληπτικά) για συζήτηση και εκφορά γνωμοδότησης (η απόφαση θα ληφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης) στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών (Δευτέρα 14/3 ώρα 19.00 στο Θέατρο Αστερια) και αφορά τρεις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ουσιαστικά καλύπτουν μια ενιαία περιοχή συνολικής έκτασης 3.200στρεμμάτων όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες.

Να σημειωθεί πως το θέμα είχε εισαχθεί προς συζήτηση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (2/3/2022) αλλά τελικά αναβλήθηκε για να ανατεθεί σε υπάλληλο του Δήμου Σερρών με ειδικότητα Περιβαλλοντολόγου να κάνει μια εισήγηση για το θέμα. Η υπάλληλος αρνήθηκε δηλώνοντας αναρμοδιότητα επικαλούμενη την νομοθεσία. Ετσι το θέμα ξαναέρχεται σημερα προς συζήτηση, χωρίς να υπάρχει μια εισήγηση επιστήμονα επί των όσων αναφέρονται στις τρεις ΜΠΕ.