ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες – Σπυρόπουλος: «Στόχος μου η παραγωγή έργου τα δυο επόμενα χρόνια»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια καθαρισμού των χειμάρρων στην Π.Ε. Σερρών. Για το θέμα αλλά και για μία αποτίμηση του έτους 2021 που φεύγει σε λίγες ώρες, μίλησε στο «Σ.Θ» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Νάτσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

« Το εγχείρημα καθαρισμού των χειμάρρων αντιμετωπίζεται συνολικά. Η αρμοδιότητα έχει περάσει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τα τελευταία δυο χρόνια. Δυστυχώς η υποδομή όσον αφορά τους καθαρισμούς ήταν μηδενική, δεν είχαν γίνει τα αναγκαία. Γίνονται κεντρικοί καθαρισμοί, έχουμε καθαρίσει και αυτό φάνηκε με τις τελευταίες εντάσεις του καιρού, τον Κρουσοβίτη. Στο σημείο εκείνο έγινε μία πολύ καλή παρέμβαση, όπως επίσης παρόμοια παρέμβαση έγινε στη Βέργη, στην Τερπνή, στο κανάλι της Μαυροθάλασσας που το έργο θα έχει και συνέχεια, στο Μαύρο κανάλι της Νέας Ζίχνης, στο Γάζωρο και στο Δήμο Σερρών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα. Αυτοί που σας ανέφερα είναι οι κεντρικοί χείμαρροι, υπάρχουν και άλλοι, εσωτερικοί οι οποίοι πρέπει να καθαριστούν. Επίσης ήταν σε εξέλιξη το έργο στο Νεοχώρι Σερρών( καθαρισμός και διευθέτηση κοίτης), δυστυχώς δεν πρόλαβε να τελειώσει και για αυτό είχαμε ζημιές και ταλαιπωρήθηκαν συμπολίτες μας εκεί. Είναι σε εξέλιξη το έργο αυτό, ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι το Ν. Σκοπό. Είναι σε εξέλιξη η δεύτερη εργολαβία, θα συνεχιστεί μέσα στο 2022. Θα γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις για να θωρακίσουμε τον Νομό.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, κάτι που γνωρίζουν οι κάτοικοι. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες τα επόμενα χρόνια και για αυτό πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε. Δώσαμε προτεραιότητα στους κεντρικούς χειμάρρους, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Στόχος μου η παραγωγή έργου

Ρωτήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών ποια είναι τα συναισθήματα του για το 2021 που φεύγει, σε σχέση πάντα για την καθημερινότητα, τα έργα που έγιναν αλλά και την πανδημία.

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος μας είπε τα εξής:

« Ζούμε μία δύσκολη περίοδο με την πανδημία. Έχουμε χάσει πολλούς φίλους. Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο γιατί και το νέο έτος θα αναμετρηθούμε με τον ιό. Χάθηκαν άνθρωποι που δεν περίμενα να αντιδράσουν με τέτοιο αρνητικό τρόπο όσον αφορά τον εμβολιασμό.

Πέρα, όμως, από αυτό το στενάχωρο συναίσθημα υπάρχει και κάτι άλλο. Είναι η ζεστασιά που έχω νοιώσει από τον κόσμο και η αγάπη του. Αυτό μου δίνει τεράστια δύναμη. Συνεχίζω την προσπάθεια μου, το έργο μου, ώστε να κοιτάζω στα μάτια τους Σερραίους πολίτες και έχω την αίσθηση ότι μπορώ να τους κοιτάξω. Πιστεύω ότι οι πολίτες βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε ο νομός να πάει μπροστά. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία όσον αφορά την κεντρική διοίκηση. Και αναφέρομαι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και τους συναδέλφους μου στον πρώτο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ξεπερνάμε τα προβλήματα γιατί η νέα φιλοσοφία που ήθελα να περάσω και νομίζω ότι το έχουμε πετύχει όλοι μαζί, είναι ότι τον πολίτη τον ενδιαφέρει η λύση του προβλήματος και όχι αν ανήκει σε μένα ή στον άλλον. Στόχος είναι η απάντηση του οργανωμένου κράτους στα προβλήματα των πολιτών και έτσι να προχωράμε, ώστε να κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες. Να τους πούμε ότι προσπαθήσαμε για την καθημερινότητά του.

Και μιλώ για τον φωτισμό, τις ασφαλτοστρώσεις, τους καθαρισμούς δρόμων και πολλά άλλα που πρέπει να γίνουν. Είναι σε εξέλιξη πολλά πράγματα τα επόμενα δυο χρόνια και πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα από αυτά και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα»

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος